Belediye yetkilileri, merkezlerde her gün binlerce kadına eğitim verildiğini belirterek kadınların üretim sürecine aktif katılımının hem aile ekonomisine hem de şehirdeki sosyal yapıya önemli katkı sağladığını ifade etti. Kurslarda kadınların el emeği ürünlerini ekonomik değere dönüştürmelerine yönelik çeşitli destek mekanizmaları da sunuluyor.

Merkezlere gelen kadınlar, uzman eğitmenler eşliğinde hem yeni beceriler ediniyor hem de sosyal dayanışmayı güçlendiren bir ortamda bir araya geliyor. Kursiyerler, bu merkezlerin sadece bir eğitim alanı değil; dostlukların, paylaşımın ve dayanışmanın yaşandığı bir yuva olduğuna dikkat çekiyor.
Aksaray Belediyesi, tüm kadınlara kapılarının açık olduğunu vurgulayarak üretmek, öğrenmek ve sosyal hayata daha aktif katılmak isteyen tüm kadınları Kadın Aktivite Merkezlerine davet etti. Merkezlerin önümüzdeki dönemde daha fazla branşla hizmet vermesi planlanıyor.
Fatma Altınok

