Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray ile Etiyopya arasında ticaret kapıları aralanıyor!

MÜSİAD Aksaray Şubesi Anadolu

MÜSİAD Aksaray Şubesi Anadolu Ekonomisi Diplomasisi programı kapsamında Etiyopya Ankara Büyükelçisini ağırladı. Etiyopya Ankara Büyükelçisi Adem Mohammed Mahmud ve heyeti Etiyopya’daki iş ve yatırım ve fırsatlarını anlatacak.

Etiyopya büyükelçisi Aksaray’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında ilk olarak Belediye Başkanı Dinçer’i ziyaret etti.  Başkan Dinçer ile görüşen büyükelçi Mahmud iş ve yatırım fırsatları hakkında bilgiler verdi. Ziyarette Dinçer, şu ifadelere yer verdi. “Etiyopya Ankara Büyükelçisi Adem Mohammed Mahmud ve beraberindeki heyeti Aksaray’ımızda misafir ettik.  Görüşmelerimizde şehrimiz ve Etiyopya arasında mevcutta var olan ticaretimizi daha da geliştirmek, yatırımlarımızı arttırmak ve stratejik işbirlikleri için neler yapabileceğimizi ele aldık.  Sayın Büyükelçiye ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

Daha sonra Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ’nu ziyaret eden büyükelçi Mahmud  Vali Kumbuzoğlu ile birlikte şeref defterini imzaladı. Büyükelçi Mahmud Vali Kumbuzoğlu’ndan  Aksaray’ın ticaret potansiyeli ve mevcut iş imkanları hakkında bilgiler aldı.

Büyükelçi Mahmud, Vali Kumbuzoğlu ile birlikte Aksaray ve Etiyopya arasında iş birliğiyle yürütülmesi hedeflenen çalışmaları değerlendirerek yeni stratejik planlar üzerine görüşme yaptı.

Ziyaretin ardından MÜSİAD Aksaray Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen Anadolu Ekonomisi Diplomasisi program çerçevesinde bir dizi açılışta bulunarak iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Etiyopya Ankara Büyükelçisi Adem Mohamed Mahmud, “Aksaray’da iş insanları ile toplantı gerçekleştireceğiz. Etiyopyalı iş insanları için Aksaray’da iş fırsatları araştırıyoruz. Yatırım için Etiyopya’daki imkânlar hakkında Aksaray’daki iş insanlarına bilgi vermek, bilgi paylaşımında bulunmak istiyoruz. Türkiye ve Etiyopya çok harika bir iş birliğine ve iletişime sahip. İşbirliği anlamında güçlü ilişkilerimiz var ve bu ilişkileri daha da güçlendirmeliyiz. Bugün burada bulunma sebebim bu. Aksaray’daki fırsatları görmek ve karşılaştırmak bugünkü ziyaretimizin temel amaçlarından bir tanesi de bu.” şeklinde konuştu.

Aksaray MÜSİAD il binasında düzenlenen toplantıda konuşma Başkan Yalvaç ; “ Bugün, Anadolu’nun kalbinde, Aksaray’da sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. MÜSİAD Aksaray Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Anadolu Ekonomisi Diplomasi Programı’na hepiniz hoş geldiniz.  Öncelikle, bu anlamlı programa teşrif eden Etiyopya Ankara Büyükelçisi Sayın Adem Mohamed Mahmud’a ve MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Başkanı Sayın Osman Önügören’e teşekkürlerimi sunmak isterim” dedi.

MÜSİAD Başkanı Yalvaç açıklamalarının devamında ise: “MÜSİAD olarak, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında lokomotif görevi üstlenen iş insanlarını bir araya getiriyor ve onların uluslararası arenada güçlü bir şekilde temsil edilmelerini sağlıyoruz. Bu doğrultuda düzenlediğimiz Anadolu Ekonomisi Diplomasi Programı, yerel ekonomimizin potansiyelini ortaya çıkararak, uluslararası düzeyde işbirliklerini artırmayı hedeflemektedir. Anadolu Ekonomisi Diplomasi Programı, yerel ekonomimizi uluslararası düzeye taşımak, işbirliği imkânlarını artırmak ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmiştir” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Fatma Altınok