Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray bütçesi açıklandı: En büyük pay kimin?

İl Genel Meclisi, 1 milyar 663 milyon liralık 2026 taslak gelir bütçesini karara bağlayarak yatırım önceliklerini açıkladı.

İl Genel Meclisi, 1 milyar 663 milyon liralık 2026 taslak

Aksaray İl Genel Meclisi, 2026 mali yılı taslak gelir bütçesini toplantı salonunda düzenlenen oturumla tamamladı. Toplantıya meclis üyeleri ile köy muhtarları katıldı.

Meclis Başkanı Latif Ağır, basın mensuplarının da takip ettiği oturumda bütçenin toplam 1 milyar 663 milyon 450 bin lira olarak belirlendiğini açıkladı. Ağır, “Bu bütçeyle Aksaray’a ve özellikle köylerimize en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Ağır, yatırım ağırlığının yol, su ve milli eğitim destek hizmetlerine verildiğini belirterek, yıl içinde yaklaşık 300 milyon liralık yol çalışması planlandığını hatırlattı. “Geçen yıl 160-170 kilometre yol yaptık. Bunun 40 kilometresine yakını sıcak asfalt, kalanı sathi kaplama asfalt yoldu. Yeni yılda bu hedefin altına düşmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Su ve kanalizasyon hizmetlerine 134 milyon liralık pay ayrıldığını vurgulayan Ağır, kuraklık nedeniyle içme suyu sıkıntısının artabileceğine dikkat çekti. “Su altyapısını güçlendirmek için köylerimizde gerekli tedbirleri alacağız” dedi.

Eğitim yatırımlarına yaklaşık 170-180 milyon lira kaynak ayrıldığını belirten Ağır, plan-proje ve inşaat birimine ise 189 milyon liralık bütçe aktarıldığını söyledi. Diğer kalemlerin cari ve personel giderlerinden oluştuğu aktarıldı.

Meclis üyelerinin sahadaki sorunları düzenli olarak ilettiğini belirten Ağır, “Köylümüzün köyünde mutlu olması ve şehre göç etmemesi için çalışıyoruz. Muhtarlarımızla sürekli istişare hâlindeyiz” diye konuştu.

Ağır, bütçenin yalnızca taslak rakamlardan ibaret olmadığını, Ankara’dan sağlanacak hibe ve desteklerle yatırım miktarının artırılacağını belirtti. “Geçen yıl bu konuda önemli katkılar gördük. Bu yıl da özellikle içme suyu altyapısı için İller Bankası ve KOP’a yeni projeler sunacağız” dedi.

Köylerde sosyal yaşamı destekleyecek “mini millet bahçeleri” tarzı çalışmaların da bütçede yer aldığını ifade eden Ağır, her yıl 5-6 köyde bu projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Toplantı, muhtarların sorularının alınmasının ardından bütçe sürecine ilişkin değerlendirmelerle sona erdi.

Fatma Altınok