Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Belediyenin, Maliye ve SGK’ya borç durumunu açıkladı

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin ne Maliye’ye ne de Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir borcunun olmadığını belirtti. Dr. Dinçer, “Belediyemizin tüm mali yükümlülüklerini zamanında yerine getirdiğini ve herhangi bir borcumuzun bulunmadığını gururla ifade etmek isterim” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Erdoğan: CHP’li Belediyeler SGK Borçlarını Ödemeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP’li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarına dikkat çekerek, Genel Başkan Özgür Özel’e çağrıda bulundu. Erdoğan, borçların ödenmesi için talimat verilmesini istedi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın borç tahsiline başlayacağını duyurdu.*

ERDOĞAN: EMEKLİLERE FAYDANIZ DOKUNSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz’da AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yönetimindeki belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarının ödenmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenerek, “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesin. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız tahsiline kaynağında başlayacaktır” dedi.

Erdoğan, konuşmasında ayrıca ekonomik duruma değinerek, “0,25 TL’ye simit yok” ifadesini kullandı. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Bakan Vedat Işıkhan, 31 Mart seçimlerinden önce Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borçları biriken belediyelere dikkat çekmiş ve belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yapmıştı.

TÜM BORÇLU BELEDİYELERE BİLDİRİM GÖNDERİLDİ

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, “Bunu sözde bırakmadık. Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirilerini gönderdik” dedi.

AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI’NDAN YANIT

Erdoğan ve Işıkhan’ın açıklamalarının ardından, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin ne Maliye’ye ne de Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir borcunun olmadığını belirtti. Dr. Dinçer, “Belediyemizin tüm mali yükümlülüklerini zamanında yerine getirdiğini ve herhangi bir borcumuzun bulunmadığını gururla ifade etmek isterim” dedi.

Bu gelişmeler, belediyelerin mali durumu ve borçlarını ödeme konusundaki hassasiyetlerini bir kez daha gündeme getirdi.

*Avni KURU

Aksaray’da, sivil toplum kuruluşları Gazze’deki
Sıradaki Haber Aksaray’da Gazze İçin Yürüyüş: “Filistin Yalnız Değildir”