Ankara’da 24-25 Ekim 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen “Çocuk Dostu Adalet Sempozyumu”, çocuk haklarının korunması ve adalet süreçlerinde çocukların üstün yararının gözetilmesine yönelik önemli bir platform oluşturdu. UNICEF, Avrupa Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü ÇABA Projesi kapsamında düzenlenen sempozyuma, Türkiye’nin farklı illerinden baro temsilcileri katıldı.
Aksaray Barosu adına etkinliğe, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Yasin Bulduk katılım sağlayarak baroyu temsil etti. Sempozyumda, çocukların adalet sistemiyle karşılaştıkları durumlarda maruz kalabilecekleri psikolojik etkiler, yargı süreçlerinde çocuğun sesi olmanın önemi ve avukatların bu süreçteki rehberlik rolleri ele alındı.
İki gün süren program boyunca, “Çocuk Dostu Adalet” kavramı çeşitli yönleriyle tartışılırken, ulusal ve uluslararası düzeyde uygulanan iyi örnekler de paylaşıldı. Katılımcılar, çocuk merkezli bir adalet anlayışının geliştirilmesi için mesleki farkındalıkların artırılması ve hukuk sisteminde çocuğun üstün yararını gözeten uygulamaların yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.
Aksaray Barosu yetkilileri, bu tür etkinliklerin çocuk haklarının korunması konusunda meslektaşlar arasında bilgi paylaşımını güçlendirdiğini belirterek, benzer çalışmaların yerel düzeyde de sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Haber Merkezi

