Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray 6 ilçede şantiye kurdu; Şehirde ne varsa köyde de o olacak!

Aksaray İl Genel Meclisi, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu himayelerinde kırsalda hizmet kalitesini artırmak amacıyla tarihi bir adım attı. Ortaköy, Eskil, Ağaçören, Sarıyahşi, Güzelyurt ve Gülağaç ilçelerinde hizmet şantiyeleri kuruldu. Meclis Başkanı Latif Ağır, “Söz verdik, yerine getirdik. Artık hizmet hızlı, yerinde ve etkin olacak” dedi.

Aksaray İl Genel Meclisi,

Aksaray’ın ilçelerinde altyapı ve temizlik hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla kurulan yeni şantiyeler, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. İl Genel Meclisi Başkanı Latif Ağır, yaptığı açıklamada her ilçeye kazandırılan bu yeni hizmet üslerinin, kırsal kalkınmaya doğrudan katkı sunacağını vurguladı.

“Ortaköy, Eskil, Ağaçören, Sarıyahşi, Güzelyurt ve Gülağaç’ta artık modern hizmet araçlarımızla vatandaşımıza çok daha kısa sürede ulaşacağız,” diyen Ağır, her şantiyede kepçe, greyder, damperli kamyon ve çöp arabalarıyla aktif çalışmalara başlandığını belirtti.

Projeye katkı sağlayan kamu yöneticilerine de teşekkür eden Ağır, “Bu şantiyelerin kurulmasında büyük desteklerini gördüğümüz Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya’ya, İl Genel Meclisimiz ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni sistemle, daha önce merkezden gönderilen ekip ve araçların ilçelere ulaşmasında yaşanan zaman kaybının önüne geçilecek. Şantiyelerin yerelde olması sayesinde bakım, onarım, temizlik ve altyapı çalışmaları artık daha hızlı ve verimli şekilde yapılacak.

Vatandaş Memnun
Şantiyelerin faaliyete geçmesiyle birlikte ilçelerde yaşayan vatandaşlar, bu hizmetin yaşam kalitesini artıracağını ifade ederek yetkililere teşekkür etti. Özellikle kış aylarında yol açma ve bakım hizmetlerinin daha etkin yapılması bekleniyor.

Aksaray İl Genel Meclisi’nin bu adımı, yerel yönetim hizmetlerinde “yerinden yönetim” anlayışını güçlendirdi. Başkan Ağır’ın söz verdiği projelerin bir bir hayata geçmesi, kamuoyunda takdirle karşılanıyor.

Ağustos Gerçe