Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

3. Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez Festivaline sayılı günler kaldı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin değerlerini tanıtmak ve üreticilere destek olmak için geleneksel hale getirdiği Bağ Bozumu ve Pekmez festivali için sayılı günler kaldı. Her yıl Aksaray’dan ve il dışından binlerce kişinin katılım sağladığı Geleneksel Bağ bozumu ve Pekmez festivalinde bu yılda birbirinden farklı etkinlikler düzenlenecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Geleneksel Bağ Bozumu ve Pekmez festivali her yıl olduğu gibi bu yılda Kargın köyünde düzenleniyor. 6 Ekim Pazar Günü saat 13.00’da başlayacak olan festivalde Pekmez yarışmaları, çocuk oyun şenlikleri, konserler ve çeşitli kültürel etkinliklerle şehrin zenginliklerinin tanıtımı yapılacak.

FESTİVALDE HER KESİME HİTAP EDEN ETKİNLİKLER PLANLANDI

Vatandaşların aileleri ile birlikte doyasıya eğleneceği Hasan Dağı yöresine ait lezzetleri tada bileceği festivalde her yaş grubuna ve her kesime hitap edecek etkinlikler planlandı. Her yıl çocukların doğa ile iç içe olma fırsatı bulduğu, doğal güzelliklerin içerisinde oyun oynadığı festival alanına şişme oyun parkuru kuruluyor.

Üreticilerin ürünlerinin tanıtılmasının ve desteklenmesinin ana hedef olduğu festivalde Hasan Dağı üzümünün ve pekmezinin tanıtımı için üreticiler arasında yarışma düzenlenecek. Yarışmaya katılan üreticilerin ürünleri jüri tarafından değerlendirilerek yarışmacılara çeşitli hediyeler verilecek.

Sanatseverler içinde organizasyonların planlandığı festivalde Bando takımı katılımcılara müzik ziyafeti sunacak. Ayrıca festivalin sonunda düzenlenecek konserlerde Yılmaz Çil ve Mine Gez gibi sanatçılarda sahne alacak.

‘’BAĞ BOZUMU VE ÜZÜM FESTİVALİ ŞEHRİMİZİN POTANSİYELLERİNİ ORTAYA ÇIKARIYOR’’

Şehrin tanıtımı için kültürel etkinliklerin önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Bağ bozumu ve üzüm festivaline sayılı günler kala yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız Bağ Bozumu ve Pekmez Festivalimizi geleneksel hale getirdik. Göreve geldiğimiz günden beri birçok sosyal ve kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte kültürel faaliyetlerimize yoğun katılım sağlaması bizleri mutlu ediyor. Tabi bu festivalimizde

Hasandağı yöremizde yetişen üzümün sofralarımıza gelene kadar ki yolculuğunu gözlemleyebileceğiz. Çocuklarımızda oyun alanlarımızda gönüllerince eğlenebilecek.

Hasan Dağı Yöremiz eşsiz doğasının yanı sıra üzümü ve pekmezi ile anılan bir yöreye dönüştü. Bizde burada faaliyet gösteren üreticilerimizin ürünlerini tanıtmanın gayreti içerisinde etkinlikler düzenliyoruz.

Bağ Bozumu ve Pekmez Festivalimize katılan üreticilerimiz en iyi pekmezi yapmak için yarışacaklar. Jüri üyelerimizde değerlendirmelerde bulunacak. Şehrimiz açısından marka olmuş bu etkinliğe tüm halkımız davetlidir.’’ Dedi.

Bülten