Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1919’da Egemenliğe Dayalı Köklü Bir İrade Çizilmiştir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Arıbaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ateşini yaktığını belirtti.

105 yıl önce Ulu Önder liderliğindeki milletin tüm dayatmaları reddettiğini, esaret zincirlerini parçaladığını ve yüksek bir adanmışlıkla egemenliğe dayalı köklü bir istikbal çizdiğini kaydeden ASÜ Rektörü, “O gün karanlıklarla kaplı ufku iman, azim ve kararlılıkla aydınlığa çeviren asil ruh, bugün de zihinleri ve kalpleri aydınlatmaktadır” dedi. Milli mücadele ruhunun kaynağının ecdadın hakka olan bağlılığı, bağımsızlık ülküsü ve şartlar ne olursa olsun kutsallarını çiğnetmeme dirayeti olduğu söyleyen Rektör Arıbaş, “Bu sarsılmaz, tartışılmaz ve yıkılmaz vatan sevdası tarihin seyrini değiştirmiş ve çarpık zihinlerin esarete dair beyhude girişimlerini yerle bir etmiştir” ifadelerinde bulundu. Geçmişin şan ve şerefiyle yarının büyük Türkiye’si yolundaki ilerleyişin üstün bir gayretle sürdüğünü ve bu noktada gençlerin geleceğin umudu olduğunu ifade eden Rektör Alpay Arıbaş, “Ülkemiz, gençliğin omuzlarında yükselecektir! Ulu Önder Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabesinde’ belirttiği gibi, gençliğin ihtiyaç duyduğu kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Teknolojiden ekonomiye, kültürden sanata, sağlıktan eğitime, dijitalleşmeden güvenliğe kadar her alanda bayrağımız, milletimizin ve gençliğimizin çabalarıyla sonsuza kadar dalgalanacaktır” dedi.

Arıbaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz.”

Bülten