Aksaray Valisi Murat Duru, Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftası’nı yayımladığı mesajla kutladı. Vali Duru, mesajında polislerin aziz milletin huzur ve güvenliği için gece gündüz görev yaptığını vurguladı.
Vali Duru, “Sizler; vatanımızın dört bir yanında olduğu gibi Aksaray’ımızda da fedakârca görev yapan, kamu düzeninin, asayişin ve toplumsal barışın sarsılmaz teminatı olan kahramanlarsınız” ifadelerini kullandı. Mesajda, polislerin mesleğin zorluklarına rağmen gösterdikleri sabır, azim ve vazife şuuruna yakinen şahitlik edildiği belirtildi.
Mesajda ayrıca, teşkilatın hukukun üstünlüğünü esas alan, insan haklarına saygılı ve demokratik ilkelerle hareket ettiği ifade edildi. Vali Duru, polislerin kanunları uygularken vatandaşlarla güçlü bir gönül bağı kurduğunu ve devletin şefkatli eli olduğunu aktardı.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler ve gazilerin anıldığı mesajda, polislerin fedakârlıklarının Türk milletinin gönlünde silinmez bir yer edindiği vurgulandı. Vali Duru, tüm polisler ile emekli teşkilat mensuplarına sağlık, mutluluk ve başarılar diledi.
Mesaj, teşkilat mensuplarına duyulan minnet ve Aksaray’da huzurun devamının teminatı olarak polislerin önemine işaret ederek tamamlandı. Haber Merkezi

