Köşe Yazıları

Evlilik Kararı Verirken Dikkat edin Bunlar Boşanma Riskini Artırıyor

… Başka bir yazıda boşanma konusunu  ele alacağımdan bu yazımda ne zaman boşanmagerekli hale gelir ve sağlıklı boşanma nasıl gerçekleşir konularınagirmeyeceğim. Kimse ileride boşanma planlayarak evlenmez. Boşanma; eşseçimi öncesinde, evlilik..

Evlilik Kararı Verirken Dikkat edin Bunlar Boşanma Riskini Artırıyor

Başka bir yazıda boşanma konusunu  ele alacağımdan bu yazımda ne zaman boşanmagerekli hale gelir ve sağlıklı boşanma nasıl gerçekleşir konularınagirmeyeceğim.

Kimse ileride boşanma planlayarak evlenmez. Boşanma; eşseçimi öncesinde, evlilik kararının verilmesinde ve tarafların birbirini tanımadönemlerinde yapılan hataların sonucunda gelen bir başarısızlıktır. Bubaşarısızlık kişilerde-farklılık göstermekle birlikte genel olarak- kendine vekarşı cinse güvensizlik, öfke, stres, anksiyete, depresyon,   yenievlilik girişiminden korkma, suçluluk, pişmanlık, hiçlik, sosyal sorunlar,ekonomik sorunlar gibi olumsuz duygu ve durumlarla karşı karşıya getirmektedir.

Eğer hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız; sevmenin,sevilmenin,merhamet etmenin ve merhamet görmenin hazzını almak istiyorsanız,baktığınızda kıvanç duyacağınız evlatlar, sevgi dolacağınız eş istiyorsanız,kısaca mutlu bir yuvanın annesi-babası olmak istiyorsanız aşağıda sıralayacaklarımaçok dikkat edin çünkü bunlar boşanma riskini artırıyor:

-Çevresel baskı sonucunda alınan evlilik kararları

-Kişinin kendisinden kaynaklanan duygusal baskı sonucualınan evlilik kararları

-Acele verilen evlilik kararları

-İyi  tanımadanverilen evlilik kararları

-Sorumsuz eş ( Sosyal yardımlardan yararlanmak için gelen,muhtaç, boşanmış bayanların; boşanma  nedenlerini sıralarken  şiddet ve aldatmanın da üzerinde  birinci sırada)

-Eşlerin  birbirineuymayan düşünce yapıları, değerleri

-Sadece mantık  evliliğiyapmak

-Eşin ailesi ile anlaşamamak

-Sabırsızlık, tahammülsüzlük, kanaatkarsızlık,sadakatsizlik, cimrilik, öfke kontrolü sağlayamama, yalan, aşırı kıskançlık,

-Yüksek beklenti

-Evlilikle beraber gelen rolün gereklerini yerinegetirmeye engel olacak derecede internet bağımlığı( porno, oyun, sosyal medyavb), alkol bağımlığı, madde bağımlılığı, kumar bağımlılığı

Yukarıda ki konuların bazıları kendimizde ve karşıtarafta-seviyesine göre- kabul edilebilir veya çalışmayla evlilikbirlikteliğini yürütecek hale getirilebilir. Ama bazılarının düzelmesi zordur.Mesela , “Asla yalana tahammülüm yoktur.” diyorsanız. Evlendikten sonra düzelirdiyerek, cok güzel/yakışıklı, bunu kaçırmak istemiyorum, iyi bir işi var gibinedenlerle   kişilik bozukluğu derecesindeyalan söyleyen biriyle evlenmemenizi tavsiye ederim. Evlilik ciddi bir olaydırve her aşamasında emek ister.

Sağlıklı bir evlilik , tarafların birbirleriyle evlenmekiçin uygun olup olmadıklarına sağlıklı karar vermeleriyle başlar. Vesselam

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL