Altın fiyatlarının yükselmesi ve altına olan ilginin artmasıyla, sahtekârlara gün doğdu.
Edinilen bilgilere göre ülke çapında sahte altın dolandırıcılığı yapıldığı bildirildi. Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada sayısız sahte altın buldu. Kuyumcular müşterilerin mağdur olmaması için, sahte altın uyarısında bulundu Birkaç gün önce gerçekleşen sahte altın dolandırıcılığı operasyonu ulusal basında yer aldı İstanbul gibi büyük şehirlerde yapılan dolandırıcılıkları örnek gösteren yetkililer vatandaşları uyardı
Sahte ve düşük ayarlı altın imal eden dolandırıcılar Türkiye genelinde birçok farklı kuyumcuya satış yaptı. Şeytanın bile aklına gelmeyen bir yöntemle sahte altın imal eden dolandırıcılar büyük şaşkınlık yarattı.
Sahtekârlar, eski cep telefonu ve bilgisayarlarla altın suyu üreterek sahte altın imal etti. Dolandırıcıların cep telefonları ve bilgisayarların içerisinde bulunan iletkenliğin sağlanması amacıyla konulan çok küçük bir altın parçasıyla ürettikleri altın suyu, sahte altın yapmalarını sağlıyor. Sahtekârların kullandığı bu yöntemle altının sahte olduğu kolayca anlaşılmıyor.
Sahte altın dolandırıcılarının kuyumcuları, yaklaşık 1 milyon TL zarara uğrattıkları gelen bilgiler içerisinde yer alıyor.
Haber Amine Ergün

