Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YÖRESEL LEZZETLER YAŞATILACAK

aksarayÇalışma ve İş kurumu

aksarayÇalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü yapılan yazılı açıklamada; 

“müdürlüğümüztarafından istihdam odaklı projeler kapsamında unutulmaya yüz tutan yöresel evyemekleri ve tatlıların yaşatılması için aşçı yardımcılığı kursugerçekleştirilecektir. 20 kursiyerin mezun olacağı aşçı yardımcılığı kursusertifika töreninde aksaray’a has yöresel yemek ve tatlıları tanıtılacaktır.

türkiye İşkurumu genel müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında 4 ay boyuncakursiyerlere eğitmenler tarafından eğitimler verilecektir. kurslar devamederken ayrıca kursiyerlerimize meslek öğrenmelerinin yanı sıra günlük 30 tlcep harçlığı ve iş kazası ve meslek hastalıkları pirimi ile genel sağlıksigortası pirimi İŞkur tarafından karşılanacaktır. kadim selçuklu ve osmanlıkültür mirasına sahip aksaray ilinin tanınırlığını artırılması ve mutfağınınyaşatılması planlanıyor. bu doğrultuda 20 kişilik aşçı yardımcılığı kursuaçılıyor. müracaatlar 31.01.2019-10.02.2019 arasında aksaray Çalışma ve İşkurumu İl müdürlüğünden veya www.iskur.gov.trinternet adresi üzerinden yapılacaktır. kursun başlama ve bitiş tarihleri14.02.2019-31.05.2019 ’dur.

aksaraymutfağına kalifiye elemanlar

aksaraymutfağına kalifiye elemanları yetiştirip temininde güçlük çekilen mesleklergrubunda yer alması nedeni ile otellerin ve restaurantların ihtiyacınıkarşılayacak ayrıca geleneksel yemek kültürüne sahip çıkılacaktır. bugüne kadardüzenlenen aşçı yardımcılığı kurslarında 4 aylık mesleki yeterlilik kazanankursiyerlerimiz daha kurslarını tamamlamadan işverenler tarafından istihdamplanları gerçekleşti ve kurslar neticesinde istihdamları sağlandı. aksarayİŞkur İl müdürlüğü ve halk eğitim merkezi akşam sanat okulu müdürlüğüişbirliğinde açılacak 450 saatlik aşçı yardımcılığı kursunda 200 saatlik teorik250 saati pratik olmak üzere kurslar için İŞkur’dan müracaatları başladı.ayrıca uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları ile bez çanta kursları daaçılıyor.

birbirindenbaşarılı aşçıların maharetlerini sergileyeceği sertifika dağıtım törenindeaksaray’a has Çatlatma, yarmalı yoğurt Çorbası, pilav Üstü kavurma, belize asudedönderme, kaygana ayran aşı, kesme mantı, Çıtlık ve İnce elek tatlısı beğeniyesunulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin
Sıradaki Haber Aksaray Ziraat Odası Başkanı’ndan Flaş Çıkış: Enflasyon %75, Fiyat Artışı %3! Bu Gülünç!