Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YILIN OTOMOBİLİ HYUNDAİ IONIQ HYBRİD

otomotiv gazetecileri derneği’nin üçüncü

otomotiv gazetecileri derneği’nin üçüncü kezgerçekleştirdiği yılın otomobil yarışması’nda 7 finalist arasında kıyasıya birrekabet yaşandı. hyundai ioniq hybrid, toplam 3820 puana ulaşarak rakiplerinigeride bıraktı ve yılın otomobili olmaya hak kazandı. 

otomotiv gazetecileri derneği (ogd) tarafından buyıl 3’üncü kez düzenlenen ve tüm aşamaları büyük heyecana sahne olan“türkiye’de yılın otomobili” (tyo) yarışmasının şampiyonuhyundai ioniqhybridoldu. ogd üyesi 76 otomotiv gazetecisinden toplamda 3820 puan alanhyundai ioniq hybrid,büyük bir zafere imza atarak birinci oldu. yarışmanın ilkyılında skoda superb, geçtiğimiz yıl da renault megane sedan bu önemli ödülünsahibi olmuştu.

yarışmanın ilk etabında; 23 aday otomobil arasındanjüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer aldı.finale kalan modeller “tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyonoranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterler açısındanönemli bir sınavdan geçirildi.

“yılın otomobilini” belirleyen ikinci etapta isehyundai ioniq hybrid; bmw 5 serisi, ford fiesta, peugeot 5008, skoda kodiaq,volkswagen polo ve volvo xc60 modellerini aldığı puanlarla geride bırakmayıbaşardı. birinci seçilen hyundai ioniq hybrid, “yılın otomobili” logosunu biryıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek. 

otomotiv gazetecilerinin verdiği oylarla türkiye’nin“otomobil oscarı” olarak adlandırılan türkiye yılı otomobili ödülüne layıkgörülen hyundai ioniq hybrid’in açıklandığı  feriye palace’da gerçekleştirilentörende bir konuşma yapan ogd yönetim kurulu başkanı ufuk sandık, türkiye’deyılın otomobili yarışmasınının tüketiciler için yol gösterici özelliğininbulunduğuna dikkat çekti. sandık, yarışmanın tüm aşamalarında finalistlerotomobiller arasında büyük bir rekabetin yaaşandığını da belirterek “objektifbakış açısıyla otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım,inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde bulundurduk. seçimimizintüketicilerin otomobil satın alırken, yılın otomobili yarışmasını referansolarak görmesi bizler için çok önemli. Üçüncü yılımızda bunu başarmış olmanınmutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

düzenlenen törende “türkiye’de yılın otomobili”ödülünü alan hyundai assan genel müdür yardımcısı murat berkelde, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu karardan büyük mutlulukyaşadıklarını söyledi. berkel, ödülü aldıktan sonra şunları söyledi;

“Öncelikle otomotiv gazetecileri derneği’ne çokteşekkür ediyorum. bugün çevreci otomobiller dünyayı yaşanabilir kılmak içinçok önemli. dünyayı korumamız gerekiyor. dolayısıyla çocuklarımıza çok güzelbir dünya bırakmak için hibrit teknolojisi büyük bir önem taşıyor. dünyayınasıl güzelleştiririz ve nasıl temiz bir gelecek bırakırız biz otomotivüreticileri olarak bunu düşünüyoruz.”

hangi otomobil kaç puan aldı? 

hyundai ioniq          3820

peugeot 5008              3340

skoda kodiaq             2980

bmw 5 serisi              2340

volkswagen polo         2260

volvo xc60                2260

ford fiesta                  2000

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren flaş
Sıradaki Haber MTV’ler artık bu şekilde ödenecek: Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor!