Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yenikent’e Özel Organize Hayvancılık Sanayi kurulacak

Tarım ve hayvancılık alanında

Tarım ve hayvancılık alanında her yıl yeni projeler geliştiren Aksaray, sivil toplum örgütleri ve belediyeler işbirliği ile geleceğ3e yönelik muhteşem projeler ortaya çıkarıyorlar. İşte bir örnek daha. Yenikent Belediyesi ve Ticaret Borsası’nın ortak çalışması ile kasabaya özel Hayvancılık Organize sanayi kurmak adına kollar sıvandı.

Yenikent Belediyesi ve Aksaray Ticaret Borsası, 50 bin hayvan kapasiteli Özel Organize Hayvancılık ve Organize Tarım Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Yenikent Belediye Başkanı İbrahim Dinç ve ekibi, Aksaray Ticaret Borsa Başkanı Hamit Özkök ile bir araya gelerek en az 150 Büyükbaş Hayvan işletmecisini tek çatı altında toplayacak proje için toplanıp çalışmalara başladılar.

Öncelikle bu çiftliklerin kurulacağı yer tespitleri için fizibilite çalışmalarına başlandı. Bu proje ile birlikte Yenikent’teki sığır varlığını 150 bine çıkarmayı hedefleyen proje sorumluları, planlanan proje ile başta Aksaray ekonomisi olmak üzere ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Haber: Ağustos GERÇE