Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yenikent Kavunu Üreticinin Yüzünü Güldürdü

aksaray tarım ve orman

aksaray tarım ve orman İl müdürü bülent saklav konuylailgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi.

“İlimiz yenikent kasabası yem bitkisi(yonca,silajlık mısır ve fiğ) üretim merkezi olarak bilinmektedir. ancak son yıllardaİl müdürlüğü olarak bitkisel üretim çeşitliliğinin artırılması çalışmalarımızneticesinde, genel bütçe ve İl Özel İdare imkânları ölçüsünde sebzeciliğiteşvik edip özendirmek suretiyle; kavun, karpuz ve domates üretimiüreticilerimiz tarafından hayli rağbet görmeye başladı.

bu kapsamda, 2018 yılında İlimiz genelinde sebzeciliğiteşvik etmek, üreticimizin gelir seviyesini artırmak ve kırsal alanda yaşayanüreticimizin iş gücünü değerlenmek amacıyla İl Özel İdare bütçesikaynaklarından, hakim, sürmeli, Üstün çeşidi f1 kavun  ve karpuz fidesi dağıtıldı. dağıtılan bukavun ve karpuz  fideleri çeşit özelliğigereği yüksek verimli ve gelişme tabiatı çok iyi çeşitlerdir. bugünlerdeyenikent kasabasında bahar döneminde mustafa bayraktar’ a vermiş olduğumuz bufidelerin meyvesini toplamaya başlıyoruz. Üreticimiz dağıtılan bu çeşidin hemveriminden, hem kalitesinden hem de piyasa fiyatından çok memnun” dedi.

İl müdürlüğü olarak üreticimizin yüzünün gülmesi haliylebizi de sevindirmektedir. daha öncede İlimizde farklı üreticilerimize yapmışolduğumuz ziyarette de ifade ettiğimiz gibi, bizim sloganımız “ÜreticimizÜretsin Ülkemiz kazansın.” bu vesileyle bütün üreticilerimizin ürünlerininbol kazançlarının bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’da Osmanlı eserleri yeniden canlanıyor!