Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YENİ TUCSON SATIŞTA

tucson, yeni 1.6 lt

tucson, yeni 1.6 lt dizel motoruyla liderliğe oynuyor.

aksaray Çağlayan hyundai yetkilileri yeni tuscon hakkındayapmış olduğu açıklamada; “hyundai’nin c-suv segmentindeki popüler modelitucson, yeni 1.6 litre dizel motoru ve teknolojik donanımlara sahip yeni içmekanıyla türkiye’de satışa sunuldu. tucson’un 1.6 litrelik dizel versiyonunda4x4 seçeneği de bulunuyor” dediler.

-yeni 1.6 lt 136 bg dizel motoru, dct şanzımanı ve 4x4seçeneği ile segmentinde tek

-full led farları ve basamaklı ızgarası da markanınkarakteristik kimliğini vurguluyor

-apple carplay ve android auto gibi premiumbağlanabilirlik özellikleri ve kablosuz şarj

-akıllı hız sabitleyici, stop & go ve yeni 360derecepark kamerası özelliği

-yeni kapı kilit tasarımı ile yüzde 21 daha sessiz verahat açılan kapı kolları

-Şaft tüneli, Çamurluk İçleri, Ön torpido ve tabanbölgesinde artan ses yalıtımı 

-euro 6d seviyesinde daha çevreci motorlar

satışa sunulduğu 2004 yılından bu yana tüm pazarlardaadından sıkça söz ettiren ve başarılı satış rakamlarına ulaşan hyundai tucson,merakla beklenen makyajlıversiyonuyla nihayet satışa sunuldu. dış ve içmekanındaki dokunuşlarlaüçüncü nesil makyajlı tucson, artık çok daha iddialıbir model haline gelirken genişletilmiş özellikleriyle de premium rakiplerinegöz dağı vermiş oluyor.

Çağlayan hyundai yetkilileri “cesur tasarımı, yüksekgüvenlik seviyesi ve yeni nesil 1.6 litrelik dizel motoruyla hem yeni hem desadık tüketicilerimizi etkilemeyi arzuluyoruz. tucson modelimizden bu yıltoplam olarak 6.000 adet satmayı hedefliyor ve bu modelimizin başarı hikayesinisürdürmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

daha zarif birtasarim

hyundai tucson, basamaklı ızgarası, led farları, genişgirişli ön tamponu, ikiye ayrılmış sis farları ve gündüz sürüş lambalarıyladikkat çekiyor. Öndeki değişim ile sportifliğini zinde tutan otomobil, arkatarafta da benzer yeniliklere imzasını atıyor. köşeleri yumuşatılan arkafarlara led özelliği eklenirken, tamponun alt kısmı ve egzoz çıkışları dadeğişen diğer parçalar. ayrıca, yeni tip 19 inç jantlar ile hareket edenotomobilson derece ilgi çekiyor.

iç mekan da yenilendi

yeni tucson, gelişmiş güvenlik özellikleri ve qi kablosuzşarj sistemi dahil olmak üzere yeni iç mekanıyla da öne çıkıyor. havalandırmaızgaralarının tasarımı değiştirilirken üzerine eklenen krom kaplamalarla dadaha şık bir görünüm elde edilmiş. kokpitin üst kısmı tamamen değişirken aynızamanda alt kısımla birleşim yeri de deriyle kaplanarak daha modern ve daha kalitelibir his sunuluyor. i30 ve santa fe modellerinde de kullanılan 8 inç dokunmatikmultimedya sistemi de aracın bir diğer yeni özelliği.

yeni güvenlik donanımları

euro ncap (5 yıldız) ve iihs (top safety pick plus) gibiçarpışma testlerinden en üst seviye sonuçları alarak ne denli güvenli olduğunukanıtlayan hyundai tucson, makyajlı versiyonuyla da bu geleneğini devamettiriyor. tucson, 360 derece kamera sistemi sayesinde artık park ve en daralanlardaki manevralarda üst düzey konfor sunmuş oluyor. aracın dört biryanındaki kameralar sayesinde en sıkışık alanlarda bile rahatlıkla park imkanısunuyor.

tucson, Çarpışma Önleme sistemi, akıllı hız sabitleyici,stop&go, sürücü dikkat uyarısı gibi genişletilmiş özellikleriyle daha dayüksek satış adetlerine ulaşmayı hedefliyor.

1.6 litre dizel motor ve htrac 4×4 Çekiş sistemi

hyundai tucson’un makyajla beraber gelen en önemliyeniliği şüphesiz 1.6 litrelik dizel motoru ve yeni nesil htrac elektronik dörttekerlekten çekiş sistemi. ana rakiplerinin dizel otomatik satış oranı yüzde70’den fazla olduğundan, tucson da merakla beklenen yeni nesil euro 6dnormundaki 1.6 litre dizel motoruyla rekabete ortak olacak. 136 beygirgücündeki yeni motorun 320 nm maksimum torku, aracı verimli bir şekildeivmeletirken aynı zamanda 4.8 litrelik karma tüketimiyle de son derece ekonomikbir tablo çiziyor.

tucson’un şehirli otomobil konseptinin haricinde off-roadkullanımında da kabiliyeti son derece yüksek. yerden yüksek yapısını her zamanbir avantaj olarak kullanan c crossover araçlar, aynı zamanda 4×4 çekişsistemiyle de kullanıcısına hem güven hem de sürüş keyfi yaşatıyor. tucson buzevki yeni nesil htrac çekiş sistemiyle sunuyor. sistem, sol ve sağ tekerleklerarasındaki frenlemeyi kontrol etmek için araç hızını ve yol koşullarını izliyorve virajlarda veya kaygan yollarda sürüş sırasında güvenliği sağlamak içinön-arka tekerlekler arasındaki denge gücünü sağlıyor. ayrıca araç sağa veyasola dönerken, tekerleklerdeki fren kuvveti kontrolü ile bozuk yollarda bilemaksimum güvenlik sağlanıyor. htrac, gaz pedalına uygulanan güç ile en uygunperformansı, ön ve arka tekerleklere dağıtıyor. fakat, sport modda iken arkatekerleklerdeki güç aktarımını en üst düzeye çıkararak dinamik sürüş hissisağlıyor. eco modda ise sadece ön tekerleklerle hareket ederek yakıt ekonomisielde etmiş oluyor.

bu sistem, geleneksel 4×4 çekiş sistemleriyle büyükbenzerlik gösteriyor. fakat, htrac çekiş sisteminin fonksiyonları ve çalışmaprensibi, sürüş moduyla seçilerek dinamizmi değiştirebiliyor. göstergetablosundan da ön veya arka lastiklerin ne kadar çekiş yaptığını da takip etmekmümkün. böylelikle hem sürüş keyfi artırılıyor hem de yakıt ekonomisi ön plandatutulmuş oluyor.

fiyatlar ve donanım seviyeleri

tucson’da üç farklı donanım ve üç tip motor var. girişseviyesi style paket ile başlarken serinin en dolu ve en konforlu versiyonu iseelite plus. yeni tucson, 167.100 tl’den başlayan fiyatlarla satılırken dizelotomatik versiyonun en yüksek donanım ise 259.700 tl fiyat etiketine sahip”dediler.

haber vedat t.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi ekipleri, sabahın ilk
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi Kurban Kesim Alanlarını Temiz Tutuyor!