Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yatırımın Güvenli Limanında Fiyatlarda Düşüş Yaşanıyor

  Seçim öncesi tarihi

 

Seçim öncesi tarihi zirveleri gören gram altın fiyatları düşüşe geçti. Aksaray’da sarraflar ve kuyumcular, yatırım yönünde altının en güvenli liman olduğunu belirterek, “Cumartesi günü gram altını bin 500’e satıyorduk, bugün ise bin 410 liraya kadar geriledi. Yani 90 lira kadar bir düşüş oldu. Bu da piyasaların istikrarlı olacağı ve bir belirsizlik olmayacağı kanaatine vardı” dedi.

Yatırımın güvenli limanı altının fiyatı, geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günü rekor seviyelere ulaştı. Bin 500 lira seviyelerine kadar tırmanan gram altın fiyatlarında seçimin ilk turunun ardından düşüş yaşanıyor. Ons fiyatının 2 bin 17 doların üzerine çıkmasıyla geçtiğimiz haftanın kapanışında son 1 yılın yeni rekorunu kıran altın, vatandaşlardan da talep gördü. Yeni haftaya seçimin etkisinden kurtularak başlayan altın fiyatları bin 410 lira seviyelerine gerileyerek başladı.

Esnaflar, seçim öncesi piyasaların tedirgin olduğunu altını çizerek, “Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günü piyasalarımız çok tedirgindi. Bu nedenle fiyatlarımız epey bir yükseldi. Fiyatlar ne olur, hükümette bir boşluk olur mu diye hep soru işaretleri oldu. Dünya borsalarına baktım. İnanılmaz şekilde tekrar yükseliş yaptı. Cumartesi günü gram altını bin 500’e satıyorduk, bugün ise bin 410 liraya kadar geriledi. Yani 90 lira kadar bir düşüş oldu. Bu da piyasaların istikrarlı olacağı ve bir belirsizlik olmayacağı kanaatine vardı” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe