Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaldır, emeklilere seslendi! Size yapılan bu zulmü unutmayın

İYİ PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ

İYİ PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ TURAN YALDIR EMEKLİLERE SESLENDİ:
Size yapılan bu zulmü unutmayın!
Emekli maaşlarına ilave yüzde 5 zam yapılması ile birlikte en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması üzerine emeklilerin zorlandığını ifade eden İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, emeklilerin geçim zorluğu yaşadıklarını belirtti. Yaldır, emeklilere seslenerek, “Umarım emeklilerimiz de, 31 Mart günü kendilerine yapılan bu zulmü unutmazlar.” dedi.
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır en düşük emekli maaşının 10 bin TL olarak belirlenmesi ile ilgili konuştu. Yaldır açıklamasında, “Keşke Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekilleri de, bakanlarımız da, bürokratlar da, belediye başkanları da, 2024 yılının 12 ayında en düşük emeklinin aldığı maaşı alsalar da, emeklinin hangi zorluklarla hayatına devam ettiğini hep birlikte görmüş ve telaffuz etmiş olsaydı.” dedi.
Yaldır sözlerinin devamında, “Esnaflar, ‘Kira sözleşmesi dolmak üzere 3 ay sonra kapatacağım, gidip bir yerde çalışacağım.’ diyor. ‘Ev kiramı ödeyemiyorum, kira 3 bin liradan 10 bin liraya çıktı. Elektrik faturamı ödeyemiyorum, 200 lira geliyordu artık 600 lira geliyor. Peynir 70 liraydı, peynir oldu 300 lira.’ diyor. Kasapta et, artık kırmızı eti emeklinin, işçinin, hatta esnafın kırmızı eti alması o kadar zorlaştı ki. Yani bu hayat pahalılığına baktığımızda, AK Parti’ye en çok destek veren başta emeklilerimizdi.” dedi.
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini işaret eden Yaldır, “Umarım emeklilerimiz de, çiftçilerimiz de 31 Mart günü kendilerine yapılan bu zulmü unutmazlar. Unutulacak gibi de değil esasen.” diyerek sözlerini tamamladı. Haber: Ağustos GERÇE