Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TYP’YE YOĞUN BAŞVURU

typ kapsamında 1000 kişi

typ kapsamında 1000 kişi alım başvuruları dün başladı.

aksaray´da türkiye İş kurumu (İŞkur) tarafından toplumyararına programı (typ) kapsamında ocak ayı içerisinde 14000 kişinin 6 aylıksüre ile işe alınması planlanıyor.

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuşyaptığı açıklamada; “toplum yararı kapsamında programımız müracaatınız başladı.İlk gün yaklaşık bin kişi toplum yararına programa katıldı. toplum yararınaprogramı kapsamında belde belediyelerimiz, ilçelerimiz, merkez belediyemiz,kaymakamlarımız ve yine kurum ve kuruluşlarımızın yaklaşık 1000 kişilikkontenjan tahsis edildi.

6 aylık süre ile çevre temizliği bakım onarım başta olmaküzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışacaklar. İŞkur.gov.tr adresindeninternetten de müracaat edebilir vatandaşlarımız. tabii hava muhalefetinedeniyle tedbirlerimizi aldık. Öğretmen evinde düğün salonunda şu anitibariyle yaklaşık 250 kişinin müracaatı alınıyor. İş ve meslekdanışmanlarımızı ve sistemimizi oraya göre planladık. kurumlarda da bütünkatlarda bütün personelimiz hiçbir vatandaşımız mağdur olmaması için seferberoldular ve çalışıyorlar.

yine her zaman olduğu gibi vatandaşlarımıza ikramnoktasında da doğuş Çay sponsorluğunu gerçekleştiriyor. onlara da teşekkür ediyoruz.bu yıl içerisinde daha doğrusu ocak ayı içerisinde 1400 kişilik toplum yararınaprogramı kapsamında bir istihdam gerçekleşmiş olacak. tabii diğer bir işbaşıeğitim programlarımız, meslek edindirme kurslarımız, aktif işgücüprogramlarımız, mesleki işbirliği eğitim geliştirme programımız ile birlikteinşallah ocak ayında 2 bin kişi istihdam etmiş olacağız. yıla hızlı başlıyoruz.2 bin kişinin istihdam o çok önemli. tabii geçen yıl olduğu gibi bu yılda dabaşarılı ivmenin devam etmesini arzu ediyoruz.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesinden şok karar; Aksaray’da
Sıradaki Haber Kurban Bayramında Aksaray’da toplu ulaşım ücretsiz; İşte hareket saatleri!