Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TYP’YE 5.500 BAŞVURU

typ kapsamında 1000 kişi

typ kapsamında 1000 kişi alım başvuruları 21 ocakpazartesi günü başlayıp dün 25 ocak cuma günüyle son buldu. 5 gün içerisindeyaklaşık toplamda 5.500 kişi başvurdu. 

aksaray´da türkiye İş kurumu (İŞkur) tarafından toplum yararınaprogramı (typ) kapsamında ocak ayı içerisinde 14000 kişinin 6 aylık süre ileişe alınması planlanıyor.

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuşyaptığı açıklamada; “toplum yararına programı kapsamında belde,belediyelerimiz, ilçelerimiz, merkez belediyemiz, kaymakamlarımız ve yine kurumve kuruluşlarımızın yaklaşık 1000 kişilik kontenjan tahsis edildi.

6 aylık süre ile çevre temizliği bakım onarım başta olmaküzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışacaklar. tabii hava muhalefeti nedeniyletedbirlerimizi alarak. Öğretmen evindeki düğün salonunda müracaatları aldık.

yaklaşık 5 gün süren typ başvurularına kurumumuzdabulunan bütün katlarda tüm personelimiz hiçbir vatandaşımız mağdur olmamasıiçin seferber oldular.

ocak ayı içerisinde toplamda 1400 kişilik toplum yararınaprogramı kapsamında bir istihdam gerçekleşmiş olacak. tabii diğer bir işbaşıeğitim programlarımız, meslek edindirme kurslarımız, aktif işgücüprogramlarımız, mesleki işbirliği eğitim geliştirme programımız ile birlikteinşallah ocak ayında 2 bin kişi istihdam etmiş olacağız. yeni yıla hızlıbaşlıyoruz. 2 bin kişinin istihdam o çok önemli. tabii geçen yıl olduğu gibi buyılda da başarılı ivmenin devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi ekipleri, sabahın ilk
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi Kurban Kesim Alanlarını Temiz Tutuyor!