Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’nin Geleceği Bor Madeni, Uşak’ta Ele Alındı

bor madeni ve kullanım

bor madeni ve kullanım alanları temalı mÜsİad 99. genelİdare kurulu toplantısı (gİk), türkiye’deki tüm Şube başkanlarının katılımıyla,hafta sonu uşak Şubesi ev sahipliğinde düzenlendi. 

boren ulusal bor araştırma enstitüsü başkanı doç.dr.abdülkerim yörükoğlu ve etİ maden İşletmeleri yönetim kurulu başkanı ve genelmüdürü serkan keleşer’in katılımlarıyla gerçekleşen kurulda, türkiye’deki borrezervleri, bor ürünlerinin ileri teknoloji ürünlerindeki kullanımı, borüretiminde yeni inovasyon anlayışı ve bor’a dayalı sektörlerde iş birliğiçalışmaları konuları detaylı bir şekilde ele alındı.

türkiye’nin her noktasından şube başkanlarınınkatılımlarıyla gerçekleşen kurulda ayrıca 24 haziran cumhurbaşkanlığı vemilletvekili seçimleri sonrası türkiye’yi bekleyen süreçler, yeni hükümettenbeklentiler ve yeni sistemin getirdiği fırsatlar üzerine önemli çalışmalaraimza atıldı.

programa genel başkan abdurrahman kaan, uşak valisi salimdemir, uşak Üniversitesi rektörü prof.dr. ekrem savaş. boren ulusal boraraştırma enstitüsü başkanı doç.dr. abdülkerim yörükoğlu, etİ maden İşletmeleriyönetim kurulu başkanı ve genel müdürü serkan keleşer, uşak Şube başkanı nuriarslan, aksaray Şube başkanı,eyup dağdaş, mÜsİad genel başkan yardımcısı ali reis topçu ve ali gür, yönetim kuruluÜyeleri gökhan yetkin, soner meşe, İbrahim uyar, hikmet köse, zeki güvercin,faruk akbal, İzzet alagöz, muhammet ali Özeken ile mÜsİad üyesi iş adamlarıkatıldı.

“bor madeninietkin bir Şekilde kullanmalıyız”

dağdaş yapmış olduğu konuşmada bor madeninin türkiye’ningeleceği adına çok önemli bir konumda yer aldığını vurguladı.

bor madeninin kullanımı konusunda atılması gereken çokfazla adım olduğunu belirten dağdaş, mÜsİad olarak ülkemizin potansiyelininaçığa çıkarılması adına çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı. dağdaş; “bor,kullanım alanı ve üreteceği katma değer düşünüldüğünde, son derece kıymetlidir.dünyadaki kaynaklar hızla tükenirken ve alternatif kaynaklara ilgi artıyorkentürkiye, önemli bir ham madde olan bor madeninden, değerini teslim edecekşekilde istifade edilmelidir. türkiye bugün, dünyadaki bor rezervinin yüzde73’ünü barındırıyor. dünyadaki pazar payımıza baktığımızda ise, 2017 yılındayüzde 57 olduğunu görüyoruz. diğer yandan örneğin amerika, toplam rezervinyaklaşık yüzde 5’ine sahipken, pazarın yüzde 27’sini elinde bulunduruyor.mevcut potansiyelimizi kullanma oranımızı ifade eden bir veridir bu. elimizdebor madeni gibi bir kıymet varken, bunu en etkin şekilde kullanarak, yerli vemilli üretim kapasitemizi artırmalıyız.” dedi.

“ar-ge Çalışmalarıhızlandırılmalı”

ar-ge çalışmalarına yönelik faaliyetler yürütülmesininelzem olduğunun altını çizen dağdaş, “2003 yılında, başbakanlığı dönemindesayın recep tayyip erdoğan’ın kurulmasına öncülük ettiği bor araştırmaenstitüsü’nü, daha etkin şekilde kullanmamız gerekiyor. tarım, cam sanayii,seramik sanayii, metalürji, yalıtım, sağlık ve enerji, bilhassa yenilenebilirenerji gibi çok geniş bir kullanım alanı olan boru, tüm dünyaya satabilmek vepazar payını rezerv seviyesine yükseltmek için önümüzde hatırı sayılır hiçbirengel yoktur. bu hedefe, peyderpey ulaşacağımıza inanıyoruz.”değerlendirmesinde bulundu.

“türk milletiİstikrardan yana tavır aldı”

24 haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleriile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan dağdaş, türk milletininistikrardan yana tavır aldığını kaydetti. yeni sistemle birlikte iş dünyasınınihtiyaç duyduğu ortama kavuşacağını vurgulayan dağdaş şöyle konuştu:

“huzur, güven ve istikrar ortamına ihtiyaç duyan işdünyası, yeni sistemle birlikte aradığı ortama kavuşacaktır. Önünü gören,yatırımlarını korkmadan yapan, bürokraside boğulmayan iş insanlarımız daülkemizi geleceğe taşıyacak büyük projelerin sorumluluğunu artık daha rahatalabilecektir. İşte iş dünyası olarak ısrarla talep ettiğimiz istikrar vegüven, bunun için gereklidir. kalkınmamız için, refah seviyesi yüksek bir ülkeolmamız için, gelecek nesillerimizi müreffeh bir ülkede yetiştirebilmek içinbuna ihtiyacımız vardı. artık daha rahat, daha kendimize güvenereksöyleyebiliyoruz; güçlü türkiye hedefimize kararlı ve emin adımlarlayürüyeceğiz. türkiye’mizin hedefleri büyük; bu hedeflere, hep birlikte daha çokçalışarak, birbirimize daha sıkı sarılarak ulaşacağız dedi”

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi ekipleri, sabahın ilk
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi Kurban Kesim Alanlarını Temiz Tutuyor!