Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’nin en yaşanabilir illeri açıklandı! İşte şaşırtıcı sonuç….

Listede Aksaray kaçıncı sırada yer aldı? İlk sırada ve son sırada yer alan iller hangileri oldu?

Listede Aksaray kaçıncı sırada

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, yaptığı bir araştırma ile Türkiye’nin en yaşanılabilir illerini açıkladı. Liste de ilk 10 sırada yer alan iller hangileri, sıralamayı belirlerken şehirlerin yaşamak ve çalışmak için en iyi olmasına özen gösterildiği belirtildi. Peki sizce Türkiye’nin en yaşanabilir şehri hangisi? İşte Forbes’in hazırladığı o liste…
Forbes dergisinin yayınladığı listeye göre Aksaray 81 ili içerisinde 63’üncü sırada yer aldı. İllerin değerlendirme puanlarına bakıldığında Aksaray 37.72 puanla 63. sırada yer alması şehrimizde yaşayanlar tarafından şok etkisi yarattı.
Forbes dergisinin değerlendirmesine göre ülkemizde en yaşanılabilir iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya, Yalova, Bursa, Bursa, Eskişehir ve Trabzon olarak ilk 10 sıra açıklandı.
Adana 21. sırada, Konya 24. sırada, Nevşehir 48. sırada, Niğde 54. sırada, Kırşehir 56. sırada, Karaman 59. sırada, yer aldı.
Muş 81. sırada yer alarak en son sırada yer alan il oldu.
Forbes dergisinin verilerine göre Aksaray’ın 63. sırada yer alması şehrimizde yaşayan insanlar tarafından yadırgandı.
Aksaray ekonomisi, sanayisi, turizmi, tarihi ile kültürüyle, doğasıyla ve ekonomisi ile ülkemizin ulaşım noktasında en önemli yerler arasında bulunmasından dolayı bu sıralamanın oldukça şaşırtıcı olduğunu da dikkat çekildi.
Hakan Hidayet Deniz

Aksaray’ın lastik doktorundan sürücülere uyarı: Kışlık
Sıradaki Haber Aksaray’ın lastik doktoru konuştu; Kış gelmeden tedbirinizi alın!