Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’nin en çok satış yaptığı ülkeler hangisi?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin en çok satış yaptığı ve ihracat oranlarının yüksek seyrettiği ülkeleri açıkladı. TİM tarafından açıklanan bu verilere göre Türkiye’de Ekim ayında 3 milyar 87 milyon dolarlık otomotiv ihracatına imza atıldı.

Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla en fazla ihracat, yüzde 85 oranı ile mücevher sektöründe gerçekleşti. Ekim ayı içerisinde Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 69,3’ünü sanayi grubu oluştururken, bu alanda yüzde 5,6 artış ile 15 milyar 844 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti.

Toplam ihracata önemli katkı sağlayan tarım sektöründe ise yüzde 7,3 oranında artış gerçekleşerek 3 milyar 246 milyon dolarlık ihracat oranı gerçekleşti. Bunun yanı sıra madencilik grubunda ise yüzde 8,7 artış gerçekleşirken 502 milyon 209 bin dolarlık ihracat gerçekleşti.

Peki, Türkiye’nin en fazla satış yaptığı ülke hangisi oldu? Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin yapmış olduğu açıklamaya göre Ekim ayında 1 milyar 508 milyon dolarla, en çok satış yapılan ülke Almanya oldu. Almanya’yı, 1 milyar 27 milyon dolarla ABD takip etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre geçen ay en çok ihracat yapan ilk 3 il sırasıyla 8 milyar 369 milyon dolarla İstanbul, 1 milyar 638 milyon dolarla Kocaeli, 1 milyar 459 milyon dolarla Bursa oldu.

Haber: Ağustos Gerçe