Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK yurt içi üretici fiyat endeksini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yurt içi üretici fiyat endeksi verilerini yayımladı. TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre, yurt içi üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 49,41 oranında artarken, aylık olarak ise yüzde 5,89 oranında artış gerçekleşti.

TÜİK tarafından yapılan veri paylaşımı kapsamında, 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 5,89, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 49,41 artış yaşandı. Bunun yanı sıra imalat sektöründe üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 54,41 oranında artarken, aylık ise yüzde 5,41 oranında artış gösterdi.
Genel olarak bakıldığında ise sanayinin dört sektöründe yaşanan değişimler; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 66,42 artış, imalatta yüzde 54,41 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 8,21 azalış ve su temininde yüzde 67,09 artış olarak gerçekleşti.

TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri ise şu şekilde; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 9,99, imalatta yüzde 5,41, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 10,16 ve su temininde yüzde 6,88 artış gerçekleştiği şeklinde yansıdı.

Haber: Ağustos Gerçe