Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK, perakende satış hacmi yıllık yüzde 13,7 arttığını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) perakende satış endeksleri 2023 yılı Ekim ayı verilerini açıkladı. TÜİK’ten alınan bilgiler doğrultusunda perakende satış hacmi yıllık yüzde 3,7 arttı.
2023 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi yüzde 13,7 arttı. Ekim ayında gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 13,8 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 18,9 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 3,3 azaldığı görüldü.
2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi yüzde 2,0 oranında arttı. Aynı ay içerisinde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,9 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 3,0 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,2 oranında azaldığı hesaplandı.
2023 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre cari fiyatlarla perakende ciro yüzde 83,6 oranında arttı. Aynı ay içinde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 86,8 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 91,9 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 55,9 artış gerçekleşti.
2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre cari fiyatlarla perakende ciro yüzde 4,6 oranında arttı. Aynı ay içerisinde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,7 arttı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 6,7 artarken, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 2,3 oranında azaldı.

Haber: Avni Kuru