Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK açıkladı; Türkiye’de en çok kazandıran sektör hangisi oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre 2022 yılında en çok kazandıran sektörler belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de 2022 yılında 293 bin 511 lirayla en fazla yıllık brüt kazancı finans ve sigorta faaliyetlerinde çalışanlar elde etti.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan kazanç istatistiklerine göre aylık ortalama kişi başının ne kadar olduğu ve en çok kazanan sektörlerin hangileri olduğu merak konusu oldu. TÜİK tarafından yayımlanan bu verilere göre Türkiye’de kişi başına düşen ortalama kazanç 12 bin 450 lira oldu. Bunun yanı sıra brüt-net kazanç ise 11 bin 143 lira olarak kaydedildi. Araştırmaya göre yıllık ortalama brüt kazanç ise 144 bin 390 lira olarak gerçekleşti.

TÜİK tarafından yayımlanan “2022 Kazanç Yapısı Araştırmasına” göre en yüksek kazanç sağlayan sektörler ise sırasıyla; 293 bin 511 lirayla finans ve sigorta, 284 bin 842 lirayla bilgi ve iletişim, 229 bin 108 lirayla kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor faaliyetlerine takip etti. TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında en düşük yıllık ortalama brüt kazanç ise 99 bin 290 lirayla konaklama ve yiyecek sektöründe faaliyet gösteren işlemler oldu.

Haber: Ağustos Gerçe