Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ’den Yeni Proje: 25 İlde 382 Arsa Satışa Çıkıyor! 200 Bin TL Peşinat, Aylık 3 Bin TL Taksitle Konut Alanı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşlara hitap eden yeni bir arsa satış projesini duyurdu. Proje kapsamında, 25 ilde toplam 382 arsa açık artırma ile satılacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ, yeni projeyle birlikte İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok ilde farklı niteliklerdeki arsaları satışa sunuyor. Konut, ticaret, sanayi ve sosyal-kültürel tesis alanlarının da dahil olduğu arsalar için vatandaşlara yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade imkânı sağlanacak.

Arsalar için açık artırma 2-3 Ekim tarihlerinde yapılacak.

TOKİ’nin açıkladığı duyuruya göre, 25 ilde satılacak arsaların toplam muhammen bedeli 18 milyar 9 milyon 958 bin 209 TL olarak belirlendi. Satışa sunulacak arsaların toplam büyüklüğü ise yaklaşık 5 milyon 941 bin 122 metrekare. Açık artırma oturumları, 2 ve 3 Ekim tarihlerinde Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda düzenlenecek. Ayrıca internet üzerinden de teklif verilebilecek.

200 Bin TL Peşinatla Konut Alanı

TOKİ’nin duyurduğu arsalar arasında dikkat çekenlerden biri, Kırşehir Kaman Savcılı Kurutlu’da bulunan 690,46 metrekarelik konut alanı. Bu arsa, 200 bin TL peşinat ve aylık 3.025,625 TL taksit ödemeleriyle 48 ay vade seçenekleriyle satın alınabilecek. Arsanın toplam bedeli 345 bin 230 TL olarak belirlendi.

Hangi Şehirlerde Arsa Satışı Yapılacak?

Satışa çıkarılacak arsalar; Adana, Amasya, Antalya, Aydın, Batman, Ankara, Bitlis, Denizli, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Tekirdağ ve Van illerinde bulunuyor. Satışa sunulacak alanlar arasında Ankara Etimesgut’ta ticaret ve konut alanları, Eskişehir’de akaryakıt istasyon alanı ve İstanbul’da konut ve rekreasyon alanları yer alıyor.

Dar gelirli vatandaşların da faydalanabileceği bu fırsat, geniş ödeme seçenekleriyle dikkat çekiyor. TOKİ’nin yeni projesi, konut ve yatırım fırsatları arayanlar için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Haber Merkezi

Aksaray Tarım ve Orman İl
Sıradaki Haber Aksaray çiftçilerine müjde: 2024 şeker pancarı alım fiyatı açıklandı!