Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarımın Soğuk Gerçeği: Aksaray’da Tahıllar Soğuk Stresine Direniyor mu?

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, tarım sektöründe soğuk stresinin etkilerine karşı çiftçilere önlem almaları çağrısında bulundu.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, son günlerde yaşanan soğuk hava dalgasının tahıl mahsullerine etkilerini değerlendirdi. Koçak, yaptığı açıklamada, özellikle çavdar, tritikale ve buğday gibi tahıl çeşitlerinin Arpa’ya göre daha dayanıklı olduğunu belirtti. Ancak, Arpa’nın serin iklim tahıl grubunda yer aldığını ve soğuğa karşı daha hassas olduğunu vurguladı.

Koçak, havaların başlangıçta iyi gitmesinin mahsül gelişimine olumlu katkı sağladığını ancak son günlerde yaşanan eksilere düşen sıcaklıkların mahsüllerde zarara neden olduğunu ifade etti. Özellikle erken ekimler ve yorgun tarlalarda bitkilerin azotlu gübre ihtiyacının arttığını belirten Koçak, organik maddece zengin alanlardaki mahsüllerin soğuk stresinden daha az etkilendiğini söyledi.

Üreticilere tavsiyelerde bulunan Koçak, yağış durumunu yakından takip ederek üst gübreleme işlemlerine başlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bitki gelişimini desteklemek ve soğuk stresini azaltmak için aminoasit içerikli yaprak gübresi takviyelerinin yapılması gerektiğini dile getirdi. Koçak, çiftçilere ürünlerinde bol kazanç ve bereketli bir sezon diledi. Haber; Ağustos Gerçe