Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarihi Mir Konak kapılarını hizmete açıyor; Tarihi alan yaşam alanı oldu!

Tarihi Mir Konak bugün hizmete açılıyor!
Aksaray’da 1800’lü yıllarda inşa edilen ve zamanla yıkılmaya yüz tutan tarihi Mir Konak, başarılı bir restorasyon süreciyle yeniden hayat buluyor.

Tarihi Mir Konak bugün

AKSARAY’DA 1800’LÜ YILLARDAN KALMA TARİHİ MİR KONAK, YENİDEN HAYATA DÖNDÜTarihi dokusu korunarak restore edilen bu özel yapı, alt katında et ve balık restoranı, üst katında ise tarih kokan lüks otel odaları ile ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Miraç Bozgöz öncülüğünde hayata geçirilen bu proje, Aksaray’ın gastronomi ve turizm alanındaki önemli eksiklerinden birini gidermeyi hedefliyor.

Tarihi Mir Konak’ın alt katında hizmet verecek olan restoran, özellikle et ve balık menüsüyle dikkat çekiyor. Yaz aylarında 500 kişiye kadar misafir ağırlama kapasitesine sahip olan restoran, zengin deniz ürünleri menüsüyle bölge halkına alternatif bir seçenek sunacak. Zengin balık çeşitleri, kuzu çevirme gibi et yemekleri, dünya mutfağından lezzetler, Aksaraylıların damak tadına hitap edecek şekilde hazırlanacak. Kuzu çevirme, Aksaray’da bir ilk olarak hizmete sunulurken, Tarihi Mir Kona, kahvaltı hizmeti de verecek. Aynı zamanda konak, 11 odalı oteliyle de ziyaretçilerine konforlu bir konaklama imkânı sunacak. Tarihi atmosferi ve modern olanakları bir araya getiren otel odaları, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi amaçlıyor.
TARİHİ DOKUYA SAYGI GÖSTERİLEREK YAPILAN RESTORASYON
Miraç Bozgöz, restorasyon sürecinde tarihi yapının orijinalliğini korumak için büyük özen gösterildiğini belirtti. Konya’dan gelen uzman ekiplerin düzenli olarak denetimlerde bulunduğunu ifade eden Bozgöz, konağın her bir detayının titizlikle ele alındığını vurguladı. Yapının restore edilmesiyle ilgili yanlış bir algının oluştuğunu dile getiren Bozgöz, “Bu konağın Aksaray Belediyesi’ne ait olduğuna dair bir algı var, ancak burası şahsi bir mülk. Biz, bu tarihi yapıyı değerlendirerek halkımızın hizmetine sunmak istedik.” dedi.
Bozgöz, Aksaray’da balık üzerine geniş bir hizmet sunan restoranın bulunmadığını belirterek, “Balık yemek isteyen hemşehrilerimiz başka yerlere gitmek zorunda kalıyordu. Tarihi Mir Konak’ta sunduğumuz zengin menü ile bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimize kaliteli bir hizmet sunmak için büyük bir heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
AKSARAY TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK
Tarihi Mir Konak, sunduğu eşsiz deneyimle Aksaray’ın turizm potansiyelini de artırmayı amaçlıyor. Tarihi dokusu, kaliteli hizmet anlayışı ve geniş yelpazeli menüsüyle Mir Konak, hem Aksaray halkının hem de şehre gelen turistlerin uğrak noktası olmaya aday. Projenin, bölgenin kültürel mirasına sahip çıkmanın yanı sıra ekonomik anlamda da katkı sağlaması bekleniyor. Aksaray’ın tarihi ve kültürel dokusunu modern hizmet anlayışıyla buluşturan Mir Konak, Aksaray’ın yeni cazibe merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. *Avni KURI

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin
Sıradaki Haber Tarlalar sanayi gibi çalışıyor ama eksik ne? Başkan Koçak kimlere çağrı yaptı!