Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ YENİ BİR ETKİNLİĞE DAHA İMZA ATTI

aksaraysüt üreticileri birliği başkanı

aksaraysüt üreticileri birliği başkanı esat zengin, süt birliği tedarikçilerine türkgıda kodeksine uygun şekilde sabah-akşam sütlerin toplanması, soğutmamerkezinde soğutulmasıyla birlik adına sözleşmeli süt sanayicisine teslimedilmesi yönünde yetki belgelerini verdi.

ağaçlımelendiz otelde yapılan toplantıya,birliğe bağlı 45 süt tedarikçisi, birliküyesi kooperatifler, birliğin çalıştığı süt sanayicileri katıldı. toplantıdakonuşan süt birliği başkanı esat zengin:

“birliğimizdalgalı denizlerde hep güvenli limanda kaldığı için üreticilerimiz geçmişte debu günde de sıkıntıya düşürülmedi. güncel yem fiyatı fabrika çıkışlı çiftlik vetedarikçilere kilosu 114-120 kuruşarasında teslim edilmektedir. süt fiyatları ise aracısız direk satış yapançiftliklerde litresi 151-156kuruş, üreticinin kapısından alınan sıcak sütlerde ise litresi 138 kuruş ödenmektedir.

diğeryandan her yıl olduğu gibi nisan, mayıs aylarında sütte bozulan arz talep dengesinisağlamak için, tarım bakanlığımız et ve süt kurumuna süt tozu alım kotalarınıbirliklere vermesiyle sıkıntılar çözülmeye başlandı. ancak süt tozu yapımınedeni ile toz yapan kulelerin devletin üzerinden haksız kazanç elde etmeleriniengellemek için sınırlı ve çok titiz süt tozu kotası uygulamasını başlatmışoldu.

bakanlığımızınaksaray İl müdürlüğüne vermiş olduğu, mayıs ayı süt tozu kotasını birliklerinmaliye beyanına esas süt satış faturasına göre, birliğimize tahsis ettiği kotakadar sütün toza çevrilmesiyle ilgili et ve süt kurumuyla yaptığımız sözleşmeçerçevesinde aksaray sanayicisine süt tozu yaptırılarak üreticilerimizin sıkıntısınaçözüm üretilmiş oldu” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi
Sıradaki Haber Aksaray Valisinden KÖYDES ile köylerin altyapısına stratejik adım!