Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SAKLAV ESKİL İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ.

gıda tarım ve hayvancılık

gıda tarım ve hayvancılık İlmüdürü bülent saklav, göreve başladıktan sonra İlçe müdürlüğü faaliyetleriniyerinde görmek, çalışan personellerle tanışmak, onlarla görüş alışverişindebulunmak, ilçede öne çıkan bazı zirai ve hayvancılık işletmelerini yerindeincelemek, işletme sahipleriyle tanışmak ve onların sorunlarını dinlemekamacıyla İlçe ziyaretlerine devam ediyor.

bu minvalde; saklav 17 temmuz 2018 tarihinde İl müdürlüğübitkisel Üretim ve bitki sağlığı Şube müdürlüğünde hastalık ve zararlılar konuuzmanı mühendis emine genÇtÜrk ile birlikte eskil İlçesi beşağıl yaylasındamarul üretimi ile uğraşan çiftçi ahmet ekİn’ i tarlasında ziyaret ederek birsüre sohbet etti.

İl müdürü bülent saklav burada yaptığı açıklamalardaşunları söyledi.

“İlimiz her ne kadar hububat, ayçiçeği, şekerpancarı,yonca,  kabak çekirdeği ve buna benzerürünlerle anılır olsa da, son yıllarda kop İdaresi ve aksaray İl Özel İdaremüdürlüğünün destekleri ile meyvecilik ve sebzecilik alanında da ciddi biratılım sergilemektedir. Özellikle sebze tarımıyla uğraşan; gücünkaya,doğantarla, yenikent ve merkez lale bağlarında sebze fidesi ve sebze üretimiile uğraşan çiftçilerimizi desteklemek amacıyla kontrollü alçak plastiktüneller yapılmaya ve antalya İlinden temin edilen farklı türlerde domates,salatalık, biber, kavun, karpuz v.diğer fideler dağıtılmaktadır. dağıtılan bufideler ile İlimizde sebze tarımıyla uğraşan üreticilerimizde mevcut tarımarazileri üzerinde birim alandan yüksek ürün elde ederek, hem kendi gelirseviyesini artırmakta hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar. buvesileyle eskil İlçemizin beşağıl yaylasında gayretli çalışmaları neticesindemarul üretimi gerçekleştiren, İlçemizde örnek ve girişimci ahmet ekİn’ i tebrikediyor, hayırlı ve bol kazançlar elde etmesini diliyorum.” dedi.

İl müdürü bülent saklav, daha sonra eskil İlçemüdürlüğünü ziyaret ederek burada çalışan personellerle bir süre sohbet etti.

haber merkezi          

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesinden şok karar; Aksaray’da
Sıradaki Haber Kurban Bayramında Aksaray’da toplu ulaşım ücretsiz; İşte hareket saatleri!