Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rusya Benzin İhracatını 6 Ay Süreyle Yasakladı

Rusya, benzin ihracatını 1

Rusya, benzin ihracatını 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle yasakladı. Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, kararın önceden kaldırılabileceğini belirtse de, şu an için yürürlükte.

Rus hükümeti, akaryakıt piyasasındaki istikrarı korumak amacıyla benzin ihracatını 1 Mart’tan itibaren 6 ay süreyle yasakladı. Yapılan yazılı açıklamada, bu kararın ülke içinde akaryakıt piyasasındaki dengenin sağlanması için alındığı vurgulandı. Ancak, Avrasya Ekonomik Birliği ülkeleriyle yapılan hükümetlerarası anlaşmalar kapsamında yapılan sevkiyatların bu yasağın dışında olduğu belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, önceki gün yaptığı açıklamada, benzin ihracatına yönelik bu yasak kararının önceden de kaldırılabileceğini söylemişti. Ancak, şu an için yasağın 6 ay boyunca devam edeceği belirtiliyor.

Rusya’da yaşanan benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle daha önce Eylül 2023’te de benzin ihracatı yasaklanmış, ancak yaklaşık 2 ay sonra yasak kaldırılmıştı. Bu yeni kararın, ülke içindeki akaryakıt piyasasında istikrarı sağlamak için alındığı ifade ediliyor. Haber Merkezi