Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Perakende satış endeksleri Eylül ayı verileri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) perakende satış endeks, 2023 yılı Eylül ayı verilerini açıkladı. TÜİK’ten elde edilen verilere göre, perakende satış hacmi yıllık yüzde 13,8 oranında arttığı hesaplandı.
2023 yılı Eylül ayının bir önceki ayına göre sabit fiyat perakende satış hacmi yüzde 13, 8 arttı. Aynı ayda gıda içecek ve tütün satışları yüzde 13,8, gıda dışı satışlar yüzde 18,6 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,5 azaldığı görüldü.
Perakende satış hacminin aylık verilerine bakıldığında; 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi yüzde 0,7 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları aynı seviyede kaldı, gıda dışı satışlar yüzde 1,2 azalırken, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,1 oranında arttı.
2023 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre cari fiyatlarla perakende ciro yüzde 85,7 artığı görüldü. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 90,2, gıda dışı satışlar yüzde 89,9, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 67,2 artığı hesaplandı.
Perakende ciro aylık verileri incelendiğinde ise 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre cari fiyatlarla perakende ciro yüzde 4,2 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 5,1, gıda dışı satışlar yüzde 3,5, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 5,1 arttığı hesaplandı.
Haber: Fatma Altınok