Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pandemi cezaları iade edilecek

Pandemi döneminde kesilen para

Pandemi döneminde kesilen para cezaları iade ediliyor
11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde verilen cezalara yönelik ödene para cezalarından vazgeçildiği Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı yayınladığı tebliğ ile bildirildi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Covid-19 salgını nedeniyle verilen para cezalarının iadesine başlandı. Ödenen cezaların, tahsilat yapan idari birime 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılacak olan başvurularla iade edilmesi yönünde karar alındı.
Covid-19 döneminde maske yasağı ve sokağa çıkma yasağı ile kesilen para cezalarını itiraz edilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından 5 Nisan 2023 tarihinde karara varmıştı.
Covid-19 salgını döneminde 321 bin 380 kişiye kesilen cezaların toplam iade tutarı 309 milyon lirayı bulacak. Kesilen para cezaları 31 Aralık 2024 tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslara göre iade yapılacak.
Başvurular ve ödemeler ise; Resmi Gazete’de yayımlanan başvuru dilekçesi doldurularak varsa idari yaptırım tutanağı ile ödeme belgesinin birer örneği yayınlanan dilekçeye eklenerek 31 Aralık 2024 tarihine kadar ödemenin yapıldığı idari birime başvuru yapılması ile gerçekleşecek.
Başvurular, ödemenin vergi dairesine veya vergi dairesi adına banka/PTT’ye yapılmış olması halinde, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden yapılabilecek bunun yanı sıra ödemenin yapıldığı vergi dairesine doğrudan veya posta yoluyla ya da diğer vergi daireleri aracılığıyla başvuru yapılabilecek.
İade ödemeler cezayı veren birime hizmet veren muhasebe birimine, mal müdürlüğüne veya defterdarlık muhasebe müdürlüğüne yapılırsa, ödemenin yapıldığı muhasebe birimine doğrudan veya posta yoluyla ya da diğer muhasebe birimleri aracılığıyla başvurular yapılabileceği açıklandı.

Haber: Ağustos GERÇE