Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Otomobil fiyatları dibi gördü! İkinci el otomobil alacaklara fırsat doğdu

  İkinci el otomobil

 

İkinci el otomobil alacaklara büyük fırsat doğdu. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, araç fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel ikinci el otomobil fiyatlarının düştüğünü söyledi. Ertemel “Sıfır otomobilde yüzde 20, ikinci el otomobilde de yüzde 10-15 gibi çok ciddi indirimlerin yapıldığı bir süreç içerisindeyiz. İkinci el ve sıfır araç fiyatları dengeye oturmuş durumda. Fiyatlar  halk deyimi ile ‘dibin dibi’ olarak tabir edilen, en düşük seviyenin sağlandığı kanaatindeyiz.” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA DÜŞÜŞ OLMAYACAK

Ertemel, ikinci el otomobillerle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti, “Bundan sonraki süreçte sıfır ve ikinci el fiyatlarında daha fazla düşüş olmayacak. Çin menşeli markaların ülkemiz piyasasına girmesi ile içten yanmalı motorlu araçlarda olduğu kadar, özellikle elektrikli otomobillerdeki rekabet oldukça arttı.

Otomobil fiyatlarını doğrudan etkileyen etkenlerin yanı sıra, yaşanan rekabet ortamı da fiyatların belirlenmesinde önemli role sahip.”

2024’DE FİYATLAR YENİDEN ARTIYOR

2024 yılında otomobil fiyatlarında yeniden bir artış beklendiğini vurgulayan Ertemel, “Yükselen döviz kuru, enflasyon ve maliyetler göz önünde bulundurulduğunda 2024 yılında otomobil fiyatları yukarı yönlü hareketlenebilir. Otomobil almak isteyen vatandaşlarımız içerisinde bulunduğumuz dönemde, bu en uygun fiyatları değerlendirerek ihtiyaçları doğrultusunda otomobil alabilirler.

Sıfır otomobilde yüzde15 ile yüzde 20 indirimler yapıldığını söyleyebiliriz.

Örneğin bugün geçmişte reel fiyatı 1 milyon TL olan otomobiller 850 ila 900 Bin TL arası alıcı buluyor.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi