Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

OSB MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI YAPILDI

aksarayorganize sanayi bölgesi müteşebbis

aksarayorganize sanayi bölgesi müteşebbis heyet toplantısı osb müdürlüğü toplantısalonunda gerçekleştirildi.

 

müteşebbisheyet başkanı vali aykut pekmez başkanlığında düzenlenen toplantıya başkanvekili aksaray ticaret ve sanayi odası başkanı cüneyt göktaş, üyeler belediyebaşkanı haluk Şahin yazgı, İl Özel İdaresi genel sekreteri ramazan altundağ, İlgenel meclis başkanı muammer tüzün, İl genel meclis Üyeleri, belediye meclisÜyeleri ve ticaret sanayi odası Üyelerinden oluşan müteşebbis heyet Üyelerikatıldı.

toplantıdaosb müdürü ayhan ermiş tarafından bölgenin son durumu hakkında sunum yapıldı.

ermiş,1.298 hektarlık toplam alanda 565 sanayi parselinin bulunduğunu söyledi. 209fabrikanın üretime geçtiğini belirten ermiş, üretime geçmeye hazır fabrikasayısının 58, yapımı devam eden fabrika sayısının 40, proje çalışmaları devameden fabrika sayısının 8, toplamda istihdam sayısının ise 12 bin 100 kişiye ulaştığınıifade etti.

denetimkurulu raporu ile osb 3. genişleme alanı ile ilgili yer tahsisat komisyonuüyelerince hazırlanan raporların görüşüldüğü toplantıda; genişleme alanıparsellerinin fiyat belirlenmesi konusunda görüşme yapıldı. aksaray valisi osbmüteşebbis heyet başkanı aykut pekmez bakanlık tarafından bu konuda çalışmayapıldığını belirterek son düzenlemelerin ardından fiyatların belirleneceğinivurguladı.

bölgeve yatırımcıların sorunlarının da değerlendirildiği toplantıda açıklamadabulunan vali pekmez; 3. genişleme alanının altyapı ihalesinin bir an önceyapılmasının önemini belirterek; tahsislerin yapılabilmesi için altyapıişlerinin bir an önce bitirilmesinin gerekli olduğunu, altyapı bitirilmedenadım atılmaması gerektiğini söyledi.

vali pekmez’e veda etti

valipekmez toplantının sona ermesinin ardından müteşebbis heyet Üyeleri ile vedalaştı. müteşebbis üyeleri tarafından cumhurbaşkanırecep tayyip erdoğan’ın imzasıyla 27 ekim 2018 tarihli resmi gazetedeyayımlanan atama kararı ile adıyaman valiliği görevine atanan vali aykutpekmez’e teşekkür plaketi takdim edildi.

plaketimüteşebbis üyeleri ile birlikte vali aykut pekmez’e takdim eden aksaraybelediye başkanı haluk Şahin yazgı aksaray’a yaptığı hizmetlerinden ötürü valipekmez’e teşekkür ederek adıyaman valiliği görevinin hayırlı olması dileğindebulundu.

valipekmez yaptığı açıklamada; 2,5 yıl aksaray’da birlikte çalıştıklarını belirterek“aksaray osb’nin gelişmesi büyümesi için elimizden geldiğince gayretgösterdik.  yine yatırımcılarınsorunlarını çözme anlamında beraber çalıştık yine gayret gösterdik. aksaray dagörev yapmaktan sizleri tanımaktan büyük mutluluk duydum. osb müteşebbis heyetÜyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi
Sıradaki Haber Aksaray Valisinden KÖYDES ile köylerin altyapısına stratejik adım!