Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖLÇÜ ALETLERİNE DİKKAT

esnafve sanatkârlar odası başkan

esnafve sanatkârlar odası başkan vekili dede Özkaraca, basın açıklaması yaparakduyuruda bulundu.

Ölçü ve ölçü aletleri kullananlar ile ilgili açıklamabulundu. açıklamada; ölçü ve ölçü aletlerin 2 yılda periyodik muayenesiyapılması zorunlu olduğu periyodik muayene müracaatını yaptırmayanlar hakkında,2 bin 101 tl para cezası uygulanacağını belirtti.

esnafve sanatkârlar odası başkan vekili dede Özkaracakonuyla ilgili açıklamasında:“bilindiği üzere 3516 sayılı Ölçüler ve ayar kanunu gereği tartı aletlerininmuayenesi 2 yılda bir yapılmaktadır. tartı aletleri muayene yönetmeliği’negöre, muayeneler her ocak ayının başından Şubat ayının son gününe kadarbakanlıkça ( sanayi ve teknoloji bakanlığı ) yetkilendirilmiş yetkili muayeneservislerine başvuruda bulunulur ve yıl içerisinde muayenenin yaptırılmasısağlanır. periyodik muayeneler 2 yıl geçerli olup, muayene sonucu yetkiliservisin tartı aleti üzerine yapıştırdığı etiket/stikir veya kurşun damga mühüryerine geçer bunlar herhangi bir sebeple koparılır veya tahrip edilmesiyasaktır. ayrıca bu süre zarfında tartı aleti arızalanır da tamir edilmesigerekirse yine bakanlıkça ( sanayi ve teknoloji bakanlığı ) yetkilendirilmiştartı aletleri tamir ve ayar servislerinde yaptırılarak tekrar muayeneservisinde muayenesi yapılarak kullanıma alınması zorunludur.

muayene ücretleri her aralık ayında yeniden düzenlenerekresmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Ölçü aletlerinden alınacak muayene vedamgalama Ücret yönetmeliği kapsamında muayene yapıldıktan sonra muayeneyiyapan yetkiliye ödenmektedir.

muayenesi yapılmayan tartı aleti kullanıcılarına 2018yılı için 2.101,00 tl. idari para cezası uygulanacaktır. ( 3516 sayılı kanunun14-15-16. maddeleri )

http://msurapor.sanayi.hov.tr/tartialet linkinikullanarak yetkili muayene servislerini öğrenebilirsiniz” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB),
Sıradaki Haber Aksaray OSB, Türkiye’nin Stratejik Merkezine Dönüşüyor!