Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteğinin detayları belli oldu

RESMİ GAZETE AÇIKLADI: Öğrencilere

RESMİ GAZETE AÇIKLADI:
Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteğinin detayları belli oldu
Yükseköğretim (YÖK) öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği Resmi Gazetede yayımlandı. Açıklanan karara göre satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan telefon ve bilgisayarlarda öğrencilere en fazla 5 bin 500 TL destek sağlanacak.
Üniversite öğrencilerin heyecanla beklediği teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin kararın detayları belli oldu. Yapılan açıklamaya göre satın alma tarihi itibarıyla 26 yaş ve üzeri ve açık öğretim öğrencileri dışında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir kez olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet paketi desteği sağlanacak. Yapılan açıklamaya göre bu destek, nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan mobil telefon cihazlar ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen faturayla yapılan satın alımlarında kullanılabilecek. Her öğrencinin sadece bir kez kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı 5 bin 500 TL’yi aşmayacak. İkinci el cihazlar da destek kapsamına girmeyecek.

12 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ İNTERNET
Yapılan açıklamaya göre koşulan şartlara uygun öğrenciler için sağlanacak internet desteği, sadece bir hatla sınırlı olacak ve 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 GB olacak şekilde yıllık 120 GB şeklinde olacak.

CİHAZLARI EN AZ 2 YIL, SADECE DESTEKTEN YARARLANAN KULLANABİLECEK
Satın alınan cihazlar, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 yıl tam süreyle sadece destekten yararlanan öğrenci tarafından kullanılacak. Kararda yer alan şartların ihlal edilmesinin veya desteklerden usulsüz bir şekilde yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 51’inci maddesinde belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanan kişiden geri alınacak.
Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulunun görüş ve önerileri alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek. Karar ise 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girecek. Haber: Ağustos GERÇE