Aksaray’ın köklü eğitim kurumlarından Mektebim Koleji, 10.sunu düzenlediği mezuniyet töreninde unutulmaz bir güne imza attı. Hem öğrenciler hem aileler hem de öğretmenler için duygu dolu anların yaşandığı törende, Yönetim Kurulu Başkanı Salim İçli ve Okul Müdürü Bekir Tan’ın konuşmaları büyük alkış aldı.
Mektebim Koleji’nde mezuniyet coşkusu tüm okulu sardı. 10.’su düzenlenen mezuniyet töreninde, aileler çocuklarını gözyaşları ve gururla uğurlarken, okul yöneticileri de yaptıkları konuşmalarla günün anlamını pekiştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Salim İçli ve Müdür Bekir Tan’ın samimi ifadeleri törende duygusal anlar yaşattı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Mektebim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Salim İçli, eğitimin bir emanet olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Değerli öğrencilerimiz, sevgili çocuklarımız, çok değerli çalışma arkadaşlarım, misafirlerimiz, beyefendiler, hanımefendiler, 10. sunu düzenlediğimiz mezuniyet programımıza hoş geldiniz. Sizler bizleri onurlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz eğitimcilerin en güzel günü bugün. Çünkü bugün bu güzel tabloyu görmek, bizleri gerçekten yaptığımız işin zevkini almamızı sağlıyor. Bir öğretmen için, bir kurucu için, en güzel gün yetiştirdiğimiz öğrencilerin mezuniyetini görmek, onları yeni bir hayata, yeni bir aşamaya hazırlamaktır. Evet, bir bitiş ama her bitiş yeni bir başlangıçtır. Bugün gençlerimiz mezun oluyor, çocuklarımız mezun oluyor ama yeni bir adıma daha atıyorlar. Ben 12. sınıflara, üniversite sınavlarında, 8. sınıflarımızada, LGS sınavında başarılar diliyorum.
İnşallah en güzel sonuçları alarak hem sizleri gururlandıracaklar, hem bizleri gururlandıracaklar, biz de okul olarak bu mutluluğu en güzel şekilde yaşamış olacağız.
Bizler, sizlerin çocuklarını kendi çocuklarımız gibi gördük. En iyisini yapmaya çalıştık. Mutlaka hatamız vardır, eksiğimiz vardır. Ama şunu bilmeniz isteriz ki, gerçekten Mektebim Ailesi olarak, sevgili kadrolarımız olarak, öğretmenlerimiz olarak, çalışanlarımız olarak, yani yemekhanesinden mutfağına kadar, öğretmenden çalışanına kadar, herkes en özel bir şekilde çocuklarımızın başarılı olması için gayret göstermiştir. Ben huzurlarınızda bütün çalışanlarıma teşekkür ediyorum dedi.
Ardından söz alan Okul Müdürü Bekir Tan, konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başladı:
“Kıymetli misafirler ve bugünün asıl sahibi sevgili gençler… Hepiniz hoş geldiniz. Bugün artık konuşma sırası bizde değil, onlarda. Bu çocuklar bizim gurur kaynağımız.”
Velilere seslenerek teşekkürlerini ileten Tan, “İyi ki varsınız, iyi ki böyle evlatlar yetiştirmişsiniz,” diyerek salondaki ailelere duygu dolu anlar yaşattı. Tan, öğretmenlere de ayrıca teşekkür ederek, “Ana sınıfından başlayarak tüm öğretmenlerimiz var olsun, iyi ki varlar,” ifadelerini kullandı.
Mektebim Koleji, Aksaray’da bireysel takibe dayalı eğitimi, sosyal projeleri ve öğrenci merkezli yaklaşımıyla dikkat çeken bir kurum. Kurucu Salim İçli ve Müdür Bekir Tan önderliğinde, akademik başarı kadar öğrenci mutluluğunu da hedefleyen okul, her yıl düzenlediği mezuniyet törenleriyle ailelerle olan bağını güçlendiriyor.
Konuşmaların ardından öğrenciler sahneye çıkarak başarı belgelerini aldı, veliler duygusal anlar yaşadı. Tören, kep atma seremonisiyle sona erdi. Mektebim Koleji’nden mezun olan gençler, bu anlamlı günden sonra yeni bir hayata adım atarken, arkalarında onları destekleyen güçlü bir eğitim ailesi bırakıyor.
Ağustos Gerçe