Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEGİP PROTOKOLÜ İLE 166 KİŞİ İŞ BAŞI YAPACAK

aksaray İŞkur, aksaray ticaret

aksaray İŞkur, aksaray ticaret odası ve aksaray ticaretborsa tarafından gerçekleştirilen megİp projesi kapsamında yapılan protokolle toplamda166 kişi iş başı yapacak.

organize sanayi bölgesindeki faaliyet gösteren akÜbtatekstil ve konfeksiyon anonim Şirketi (50 kişi), atuĞba tekstil ve konfeksiyonanonim Şirketi (50 kişi), akmoda konfeksiyon sanayi ve dış ticaret limitedŞirketi(25), avuÇtekİn tekstil İnşaat nakliyat tarım hayvancılık sanayi limitedŞirketi(25) ve ihlara termal otel (16) kişiyi açılacak kursla toplamda 166 kişiiş başı yapacak.

megİp kapsamında yapılan protokol aksaray osb’de faaliyetgösteren bilim teknik kolejinde yapıldı.

programa aksaray İŞkur müdürü mahmut akkuş, aksaray sgkil müdürü bilal akgün, aksaray organize sanayi müdürü ayhan ermiş, aksarayticaret odası başkanı cüneyt göktaş, ticaret borsası başkan yardımcısı naciduman, aksaray mÜsİad başkan yardımcısı İsmail biçen askon İl başkanı hasan dağve çok sayıda osb’de faaliyet gösteren işverenler katıldı.

aksaray İŞkur müdürü mahmut akkuş; “bugün burada megİpkapsamında yani mesleki eğitim ve iş başı programı kapsamında bir araya gelmişbulunmaktayız. megİp kapsamında bugün yüzleri güldüren bir tablo ile karşıkarşıyayız. Özellikle ülkemizin son dönemde karşılaşmış olduğu ekonomiksaldırıların olmasına rağmen ülkemiz de 200 kişilik garantili işbaşı eğitimivermenin gururunu yaşıyoruz. İşverenlerimizi de bu anlamda tebrik ediyoruz.hakikatten aksaray 2017 yılında cumhurbaşkanımızın Çalışma hayatında milliseferberlik kapsamında yapmış olduğu Çağırıyla nasıl kulak verip iki katınaçıkartmış isek 2018 yılında daha çok güzel gelişmeler oluyor. türkiyesanayisine ve işverenlerin de desteklerini teşviklerini artırıyor. 2023hedefleri için genç dinamik nüfus ülkemizin en büyük kaynağıdır. bu kaynağıdeğerlendirmek en büyük önem arz etmektedir. megİp projesi ile işverenlerimizinara eleman ihtiyaçlarını karşılamak maksadı ile bu kombine li sistemgeliştirilmiştir bilhassa bu protokolün tarafları bakanlığımız ile türkiyeodalar ve borsalar birliğidir. İlimizde de İŞkur, aksaray ticaret odası veaksaray ticaret borsası ile birlikte bir komisyon kuruldu. Çok kısa bir zamaniçerisinde 200 kişiye istihdam garantili kurs kapsamında bir protokole dönüştü.bu aslında ciddi bir rakam. ticaret sanayi odası ve ticaret borsası ilebirlikte bize destek veren kurum ve kuruluşlara sosyal güvenlik kurumumuz osbmüdürlüğümüz ve burada ismini sayamadığımız il istihdam kurulu üyelerimizeteşekkür ediyorum.

aksaray her zaman istihdam noktasında yüzleri güldürensonuçlar elde ediyor. biliyorsunuz engelli ve eski hükümlü kişilere destekkonusunda türkiye’de 60 proje ile türkiye 1.si olduk. yine kadının genç veengelli istihdamında ilk 5 içerisinde yer aldık” dedi.

aksaray sanayi ve ticaret odası başkanı cüneyt göktaş;“sizlerin de bildiği üzere bir kaç haftadır ülkemiz üzerinde çok büyük oyunlaroynanmakta devletimiz zor durumda bırakılmaya çalışmaktadır. Ülkemize yönelikolarak amerika birleşik devletlerinin başını çektiği dış güçlerin projelerinialt etmek için hepimizin düne göre daha çok çalışması ,üretmesi ve ekonomiyekatkı vermesi gerekmektedir. Ülkemiz 15 temmuz darbesinde hainlere boyuneğmemişken dış güçlerin yaptırımlarına da boyun eğecek değildir. tarihimizde debirçok kez devletimize oynanan oyunlar nasıl bozuldu ise bu oyunlardarabbimizin izniyle ülkemizin azmi ile bozulacaktır. bugün burada imzalayacakolduğumuz mesleki edindirme ve beceri geliştirme protokolü tamda bu noktadaifade etmektedir. bugün bir konunun altını çizmek istiyorum. bizim tek birdevletimiz tek bir bayrağımız tek bir ezanımız var. bayrağımızın indirilmemesi,ezanımızın dindirilmemesi, birliğimizin ve dirliğimizin bozulmaması içinaksaray olarak daha büyük bir seferberlik başlatarak gereken mesajı en iyi venet bir şekilde hep birlikte ortaya koymalıyız” dedi.

aksaray ticaret borsası başkan yardımcısı naci duman; “sondönemde hükümetimiz istihdamı ticaret ve sanayi destekleme yönünde adımlaratmaktadır. hükümetimiz İş dünyası için çok sayıda iyileştirme çok önemliteşvikler sağlamaktadır. devletimiz teşvikler veriyor. ancak yeterli başvuruolmadığı için birçok kaynak kullanılamıyor. İşte bu iletişimi sağlayabilmekbugünkü bilgilendirme toplantılarında ne kadar önemli olduğunu bir kez dahagördük. zaman ülkemiz ve milletimiz için daha çok çalışma zamanı iş dünyasıolarak üretilen yatırılan istihdama ve ihracata devam etmenin büyük önem arzetmesidir temelleri sağlam bir ülkeyiz. hep birlikte el ele verirsek ülkemizinbüyük adımlar gerçekleştirmesine dünyanın en büyük ekonomik model arasına girmehedefinde olacağız” dedi.

konuşmaların ardından aksaray İŞkur, aksaray ticaretodası ve aksaray ticaret borsası arasında 5 işverenle megİp protokolüimzalandı.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesinden şok karar; Aksaray’da
Sıradaki Haber Kurban Bayramında Aksaray’da toplu ulaşım ücretsiz; İşte hareket saatleri!