Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEGA PROJELER START ALIYOR

aksaray ticaret ve sanayi

aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanıcüneyt göktaş, hayırlı olsun ziyaretlerinin son bulmaya başlaması ile birlikteaksaray sanayisinin geleceğine yön verecek mega projeler için çalışmalara başlıyor.

“geleceğin sanayi kentini aksaray’da inşa ediyoruz”sloganı ile çalışmalara başlayan atso başkanı göktaş, kamuoyu ile ilk etaptaöncelik verdikleri 3 mega proje hakkında açıklamalarda bulundu.

ortak aklın gücüyle geleceğiaksaray’da İnşa edeceğiz

ortak aklın gücüyle hareket ederek, megaprojelerisıralayan aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanı cüneyt göktaş,yaptığı açıklama da; “  nisan ayındagöreve gelmemiz ile başlayan hayırlı olsun ziyaretlerinin hemen sonrasında atsoyönetimi olarak şehrimiz sanayisinin geleceğine yön verecek 2023 hedeflerineulaştıracak projelerimiz için çalışmalara başlıyoruz. 

yüzyılın projesi hayatbulabilir

aksaray’da devasa büyüklükte bir güneş enerjisi sanayisikuracağız. bu projemize hayata geçirebilir isek ilimiz geleceğin en büyükyatırımlarına ev sahipliği yapacaktır. bugün Ülkemizin önde gelen sanayikentlerinin buna benzer projeler yapılmaya başlandı fakat aksaray bu proje içintürkiye’de bulunmaz bir noktadadır. sultahnanı- eskil ve İncesu’da tarımaelverişsiz olan alanlar bu proje için ülkemizin en uygun yerleridir. Şehrimizdebölgenin arazileri ve maliyeti de dikkate alındığında türkiye’de yapılacakgüneş santrali yatırımları için cazibe merkezi aksaray olacaktır.

aksaray neden bu güçten bu fırsattan böylesine önemli birprojeden geri kalsın. bu anlamda atso yönetimi olarak ilk adımı atmaya vegerekli fizibilite çalışmalarını yapmaya başladık. sayın valimizin,milletvekillerimizin, belediye başkanlığımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurumlarımızın ve bu şehre gönülvermiş insanlarımızın katkısı ile bu mega projeyi inşallah aksaray’akazandıracağız.

konya yolunda organizesanayi bölgesi İnşa edilecek

aksaray – adana karayolu üzerinde bulunan organize sanayibölgesine ek olarak 2. organize sanayi bölgesinin aksaray- konya karayoluüzerinde olması için çalışmalara başlayacaklarını belirten atso başkanı göktaşaçıklamasında; “ Şehrimiz organize sanayi bölgesinin, Üniversitesininönümüzdeki yıllarda tamamlanacak olan yeni sanayi sitesinin adana yolu üzerindeolması nedeniyle o bölgede inanılmaz bir hareketlilik yaşanacaktır. İlerleyenyıllarda o bölge trafiği bile kaldıramayacak yoğunluğa ulaşacağından, genişlemealanlarının biteceğinden dolayı yeni bir hat üzerinde yeni bir organize sanayibölgesi kurulması aksaray için kaçınılmaz bir durumdur. bu anlamda konya yoluüzerinde bulunan alanlarımız organize sanayi bölgemiz için son derece uygunnoktadadır. tren yolunun önümüzdeki yıllarda tamamlanacak olması ile birlikteaksaray’a gelecek yatırımları düşündüğümüzde bu projemiz çok doğru bir adımolacak ve şehrimizin sanayisini mevcut bulunduğu konumdan çok daha yukarılarataşıyacaktır.

İlçelere kobi düzeyindesanayi kentleri İnşa edilecek

yıllardır İlçelerin sanayisine gerekli hassasiyetingösterilmediğinin altını çizen atso başkanı göktaş ilçelere yönelik verdiğimüjde noktasında açıklama yaptı.

İlçelerin şehrin kalbi olduğunu belirten göktaş,açıklamasının devamında ; “ ortaköy,eskil-sultanhanı-güzelyurt-gülağaç-sarıyahşi ve ağaçören ilçelerimizde bölgeninihtiyacına yönelik olarak küçük ve orta Ölçekli büyüklükte sanayi siteleri inşaedeceğiz. yıllardır İlçelerimizin sanayilerine yönelik olarak adımlar atılmakistendi fakat o adımlar bir türlü tamamlanamadı. bu anlamda bizler kollarımızıçok erken sıvayarak hemen çalışmalarımızı başlatacağız. gerekli fizibiliteçalışmalarımızı yaparak hangi ilçemizin sanayi sitesine ihtiyacı varsa gerekliher türlü adımı atacağız.  açıklamamınbaşlarında söylemiş olduğum gibi aksaray gelecek 10 yıl içerisinde devasabüyüklükte bir sanayi kenti olabilir. hep hayalini kurduğumuz sanayişehirlerinden biriside şehrimiz olabilir. bu hayale ortak aklın gücü ilehareket edersek ulaşabiliriz. henüz göreve gelmeme 3 ay gibi çok kısa bir süreolmasına rağmen adımlarımızı hızlı atıyoruz. tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum ki “ geleceĞİn sanayİ kentİnİaksaray’da İnŞa edeceĞİz ”dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’da Osmanlı eserleri yeniden canlanıyor!