Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“KOP’TA GİRİŞİM” BAŞLIYOR

kalkınma bakanlığına bağlı konya

kalkınma bakanlığına bağlı konya ovası projesi (kop)bölge kalkınma İdaresi başkanlığı, selçuk Üniversitesi ve konya teknokentişbirliği ile kop bölgesinde girişimcilik kültürünün geliştirilmesini amaçlayanönemli bir projeyi hayata geçiriyor.

girişimcilerlemelek yatırımcılar kop bölgesinde buluşacak

kalkınma bakanlığına bağlı konya ovası projesi (kop)bölge kalkınma İdaresi başkanlığı, selçuk Üniversitesi ve konya teknokentişbirliği ile kop bölgesinde girişimcilik kültürünün geliştirilmesini amaçlayanönemli bir projeyi hayata geçiriyor.

kop İdaresinin; 2018 yılı yatırım programında yer alan“ar-ge ve girişimciliğin geliştirilmesi programı” kapsamında desteklediği“kop bölgesinde girişimcilik kültürünün geliştirilmesi” projesi için imzalaratıldı. selçuk Üniversitesi rektörü prof. dr. mustafa Şahin, kop İdaresibaşkanı İhsan bostancı ve konya teknokent yönetim kurulu başkanı prof. dr.birol dağ’ın imzaladığı protokol ile girişimcilerle melek yatırımcıları biraraya getirecek koşullar sağlanacak.

 “gerçek Üniversite-sanayi İş birliği buprojede hayata geçecek”

avrupa birliğine uyum sürecinde, ülkemizin girişimcilik,ar-ge ve yenilikçilik hizmetleri konularında ihtiyaç duyduğu alt yapılarınhazırlanmasına katkı sağlanmak, ab’ye üye ülkelerdeki meslek gruplarınıngünümüzdeki durumu ve gelecekteki eğilimleri dikkate alınarak, programa dahilolan kurum ve kuruluşlarımız arasında etkin bir işbirliği kültürünüoluşturarak, türk girişimci ve yatırımcılar için çeşitli eğitim programları hazırlanacağınıifade eden selçuk Üniversitesi rektörü prof. dr. mustafa Şahin, “projeninuygulanacağı aksaray, karaman, konya ve niğde’de ihtiyaç duyulan ar-ge veyenilikçilik alanlarında girişimcilik faaliyetleri desteklenerek teşvikedilecek. İleri seviyede eğitim standartları dikkate alınarak yenilikçilik,ar-ge ve teknoloji konusundaki girişimcilik için eğitim programlarıgeliştirilecek. Ülkemizde her geçen gün azalan işsizlik ve üniversitelerimizinyaygınlaşmasıyla artan eğitim imkanları doğrultusunda bölgenin ekonomik, sosyalve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. başta sanayiciler olmaküzere tanımlanan alanlarda ihtiyaç duyan ve bu faaliyetlerin çıktılarındanyararlanan kişilerin daha nitelikli ve sağlıklı hizmet almasını istiyoruz. bölgeekonomisine katkı sağlayacak nitelikli nüfus ve girişimci profili oluşturarak,yeni iş fikrinin geliştirilmesi ve başarılı olarak iş planına dönüştürülmesi,bu süreçte iş fikrinin ticari anlamda karşılık bulabilmesi, ön kuluçka hizmetiile girişimci yeteneğin geliştirilmesi, iş fikrinin olgunlaştırılması,girişimcilerimizin gerçek potansiyellerini ortaya koyabilecek güç birliği veşirket evliliklerini teşvik etmek ve patent destek programı kapsamındadesteklenerek koruma altına alınmaları bizim bu projeden beklediğimiz çıktılarolacaktır” şeklinde konuştu.

“kop bölgesindekigirişimcilerin ellerinden tutacağız”

kop bölgesini entegre bir bakış açısıyla ele alarakbölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmalarını çok sektörlü olarakyürüttüklerini ifade eden kop İdaresi başkanı İhsan bostancı, proje ilegirişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, yenilikçi ürün ve fikirlerinticarileşmesine fırsat tanınması, girişimcilik ekosistemini güçlendirerekyatırımcılarla buluşturulması ve uluslararası pazarlarda yer almalarına imkantanınmasını amaçladıklarını söyledi.

elinde hayata geçmeyi bekleyen iş fikirleri bulunangirişimcilerin ellerinden tutmayı amaçladıklarını vurgulayan başkan bostancı;“İlk önceliğimiz, yüksek teknoloji gerektiren iş fikrine sahip girişimci vegirişimci adaylarının proje fikirlerini fikri mülkiyet hakları çerçevesindekorunma altına alınmasını sağlamak. ardından hali hazırda korunan bu fikirleriulusal ve uluslararası pazarlara sunmak ve ticarileştirilmesini sağlamak içinkoçluk hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. bu amaçla proje kapsamında seçilecekgirişimcilerimiz için ‘kişisel gelişim’, ‘İş planı ve başvurusu’, ‘teknik’ ve‘girişimcilik Ön eğitimi’ verilecek. potansiyel yatırımcılara ise ‘melekyatırımcılık’, ‘stratejik yatırımcılık’ ve ‘finansal yatırımcılık’ konularındaeğitimler verilecek. böylece girişimci yatırım fonları ve melek yatırımfonlarından destek alabilmek için gerekli donanıma ve altyapıya sahip firmalaroluşturarak, bölgesel melek yatırım ağının altyapısının oluşturmak istiyoruz.”diye konuştu.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Başkan Dinçer’den Bayram Daveti: Ihlara Vadisi’ni Keşfedin!