Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Konut Kiralarında %25 Zam Sınırı Uygulaması Kalkıyor mu?

Fahiş kira artışlarının önüne

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek amacıyla getirilen “yüzde 25 sınırı” uygulamasının, 2024 yılında sonlandırılması bekleniyor. Ancak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Bakan Şimşek’in açıklamalarını düzelterek, henüz kesin bir karar alınmadığını bildirdi.

Konut kirasında uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağı sorusu gündemi meşgul ediyor. Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen bu düzenleme, 1 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek. Ancak, sürenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda kesin bir karar henüz alınmış değil.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı bir toplantıda yaptığı açıklamaların yanlış yorumlandığı belirtildi. Bakan Şimşek’in düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini ifade ettiği aktarıldı, ancak kesin bir kararın henüz alınmadığı vurgulandı.

NTV’nin haberine göre, ev sahipleri tarafından yapılan fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi amacıyla 2022 yılında getirilen düzenleme, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak şekilde yapılmıştı. Daha sonra süre, 2024 yılı temmuz ayına kadar uzatıldı. Ancak, kesin bir karar henüz alınmadığı için, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren kira zammı sınırlamasının devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor. Haber Merkezi