Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KONUT FAİZLERİ İNDİ

ziraat bankası’nın başlattığı faiz indirimi kampanyasınavakıfbank da katıldı. vakıfbank 180

ziraat bankası’nın başlattığı faiz indirimi kampanyasınavakıfbank da katıldı. vakıfbank 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde0.99’a düşürdü.

ziraat bankası, tüketici ve kurumsal kredi faizoranlarını düşürdü. ziraat bankası’ndan yapılan açıklamaya göre,  tutarı 500 bine kadar konut kredilerineyönelik faiz oranlarını, azami 180 ay vade için yüzde 1’in altına çekerek aylıkyüzde 0,99‘a indirdi.

banka, tutarı 500 bin lira ila 1 milyon lira arasındabulunan konut kredileri için aylık faiz oranını da 180 ay vadeye kadar yüzde1,19‘a düşürdü. Öte yandan 1 milyon lira ve üzeri tutarlı konutlar için kredikullanılması halinde, azami 180 ay vade için faiz oranı yüzde 1,39 olarakbelirlendi.

kredili çalışan konut sektörü firmaları, ziraat bankasıile anlaşmaları halinde katkı payı ödeyerek daha uygun faiz oranları ilemüşterilerine kredi kullanma imkanı sağlayabilecek.

tüketici kredisi faiz oranlarını da düşüren ziraatbankası, azami 60 ay vade için maaş müşterilerine yüzde 1,49‘dan, diğermüşterilere ise yüzde 1,59‘dan tüketici kredisi kullandıracak.

Öte yandan kredi değerlendirme notu a olan firmalar,yüzde 17 faizle ziraat bankası’ndan kurumsal kredi kullanabilecek. kurumsalkredi faizleri; kredi değerlendirme notu b olan firmalara yüzde 17,50’den, colan firmalara ise yüzde 18’den uygulanacak. yapılandırma ve 24 aydan uzunvadeli kredilerde ise azami yüzde 19 faiz oranı uygulanacak.

vakıfbank da kredi faiz oranlarını indirdi

vakıfbank, geçerli olmak üzere tüketici ve konut kredisifaiz oranlarını düşürdü.

vakıfbank’tan yapılan açıklamaya göre, banka, türkiyecumhuriyet merkez bankasının politika faiz oranlarında 425 baz puan indirimegitmesinin ardından borçlanma maliyetlerinde yaşanan düşüşü müşterilerineyansıttı.

bu kapsamda banka, geçerli olmak üzere, tutarı 500 binliraya kadar konut kredilerine yönelik aylık faiz oranlarını, azami 180 ay vadeiçin yüzde 1’in altına çekerek yüzde 1,49’dan yüzde 0,99’a indirdi.

banka, tutarı 500 bin lira ila 1 milyon lira arasındabulunan konut kredileri için aylık faiz oranını da 180 ay vadeye kadar yüzde1,19’a düşürdü. Öte yandan 1 milyon lira ve üzeri tutarlı konutlar için kredikullanılması halinde, azami 180 ay vade için faiz oranı yüzde 1,39 olarakbelirlendi.

vakıfbank ayrıca, kampanyaya katılan firmaların konutprojelerinden ev satın almak isteyen bireysel müşteriler için faiz oranını 180aya kadar aylık yüzde 0,79 olarak belirledi.

daha önce yüzde 1,78 düzeyinde bulunan tüketici kredisifaiz oranlarını da düşüren vakıfbank, 90 bin liraya kadar azami 60 ay vade içinmaaş müşterilerine yüzde 1,49’dan, diğer müşterilere ise yüzde 1,59’dantüketici kredisi kullandıracak.

“ekonomideki olumlu havayı müşterilerimize derhalyansıtıyoruz”

açıklamada görüşlerine yer verilen vakıfbank genel müdürüabdi serdar Üstünsalih, milli ekonomideki dengelenme süreciyle birliktetcmb’nin politika faizinde 425 baz puanlık indirime gitmesinin, bankalarınborçlanma maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüğünü vurguladı.

uluslararası piyasalardan da türkiye’ye kaynak akışındaönemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Üstünsalih, “bunun neticesinde biz dehızlı bir şekilde kredi faiz oranlarımızı güncelleyerek müşterilerimizin de buolumlu havadan derhal faydalanmalarını temin ettik. merkez bankası’nınkararından önce de kredi faiz oranlarımız sektör ortalamasından daha düşük birkonumdaydı. güncel oranlarımızla da bu yaklaşımı sürdürüyoruz.”değerlendirmelerini yaptı.

Üstünsalih, yakın geçmişte kullandırılmaya başlananenflasyona endeksli konut kredisiyle de müşterilerine avantajlı ürünlersunduklarını anımsattı.

vakıfbank olarak türkiye bilançosuna azami katkıdabulunmanın, öncelikleri arasında ilk sırada bulunduğunu aktaran Üstünsalih,şunları kaydetti:

“kamu bankaları olarak zor dönemlerde sergilediğimizgüçlü duruşu sürdürüyoruz. karlılığımızı ikinci plana bırakarak milliekonomimizin yanındaki güç olduk, olmaya da devam edeceğiz. vakıfbank olaraksadece bireysel kredilerde değil kobİ ve ticari segmentte de müşterilerimizlehine en iyi şartları sunmayı sürdürüyoruz.

devletimizin politikaları neticesinde ekonomimizdekihedeflere birer birer ulaşılırken biz de üzerimize düşeni yerine getirmegayretindeyiz. bu dönemde uluslararası fonların ülkemize olan ilgisi yenidenartmış durumda. biz de gerek kendi kaynaklarımızla gerekse yurt dışından teminedeceğimiz fonlarla reel ekonominin ve hane halkının yanındaki güç olmaya devamedeceğiz.”

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayımladığı son verilere göre inşaat maliyet endeksi
Sıradaki Haber İnşaat maliyetleri yükselişte: TÜİK verileri açıklandı