Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOBİGEL DESTEKLERİ ATSO’DA ANLATILDI

kosgeb tarafından kobilere yönelik

kosgeb tarafından kobilere yönelik olarak başlatılandestekler kapsamında bilgilendirme toplantısı aksaray ticaret ve sanayi odasıkonferans salonunda yapıldı.

atso başkanı cüneyt göktaş, kosgeb İl müdürü hakan koçak veatso Üyeleri katılım gösterdi.

bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasındaaksaray’da yeterinde proje ve desteklerden faydalanılmadığının altını çizenatso başkanı göktaş, konuşmasında;

“öncelikle bu programın düzenlenmesinde emeği geçenkosgeb müdürümüz hakan koçak başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımıza canıgönülden teşekkür ediyor, programımıza katılımınızdan dolayı sizleri de şahsımve yönetim kurulum adına saygıyla selamlıyorum.

devletimiz, ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleridoğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının veetkinliklerinin arttırılması sağlamak amacıyla birçok destek vermektedir.

bunlardan birisi de kobİ’lerin rekabet güçlerinin vesağladıkları katma değerin yükseltilmesi, amacıyla hazırlayacakları projelerindesteklenmesine yönelik olarak vermiş olduğu kobİgel destekleridir.

burada birkaç hususa dikkat çekmek istiyorum. maalesefilimiz genelinde devletimizin sunmuş olduğu imkanlardan çok fazla sayıdayararlanamıyoruz. amacımız ve gayemiz aksaray iş dünyamızın çok daha fazlaproje üreterek bu desteklerden yeterince faydalanmasını sağlamaktır. bu anlamdabizlerde sizlerin yanında olacağız. başka bir husus ise geçtiğimiz haftaiçerisinde hükümetimiz yine sizlere yönelik olarak yaklaşık 20 ile 24 milyartl’ye mal olacak bir paket hazırladı. reel sektörümüze canlılık getirecek olanbu paket kapsamında 31 mart 2018 öncesi kamuya ödenmemiş borçlarla ilgiliimkângetirilmesi, vergi ile ilgili ihtilaflı alacaklar da kanun kapsamında yeralacak ve vergi prim barışı sağlanacak olması, geçmiş 5 yıla ait vergi ile ilgilifırsat getirilmesi, matrah artışı sağlamak suretiyle vergi takibinde olan bütünmükelleflere kolaylık getirilmesi,piyasada beklenti haline gelen stok affı,mükelleflerin stoklarında olup kayıtlarında olmayan (varlıklarla) ilgilidüzenleme yapılacak olması iş dünyamıza çok büyük destek sağlayacaktır. buanlamda hükümetimizin çıkardığı kanundan yararlanmak için üyelerimizin ve işdünyamızın temmuz ayı sonuna kadar müracaat etmesi, takıp eden 36 ay içinde deborçlarını ödemeleri gerekecektir. ayrıca peşin ödeme olursa bu uygulamada bazıindirimler de yer almakta olup, peşin ödeyen vatandaşlarımız gecikme faizininsadece %10’unu ödeyerek hesabı kapatmış olacaklardır. sizlerin tamamenyararına olacak olan bu paketin hayata geçirilmesinden dolayı sizlerinhuzurunda devletimize teşekkür ediyor bilgilendirme toplantımızın hayırlıolmasını dileyerek katılımınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

atso başkanı cüneyt göktaş’ın konuşmasından sonra kosgebaksaray İl müdürü hakan koçak, kobİgel destekleri hakkında katılımcılara genişkapsamlı bilgilendirme sunumu yaparak toplantıya son verdi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’da Osmanlı eserleri yeniden canlanıyor!