Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KENEVİR AKSARAY’DA DA ÜRETİLMELİ

cumhurbaşkanıve ak parti genel

cumhurbaşkanıve ak parti genel başkanı recep tayyip erdoğan’ın kenevir ekimini yenidenbaşlatacakları mesajını vermesinin ardından, aksaray’da da kenevir ekimininyapılabileceğini söyleyen kısa adı askon olan anadolu aslanları İşadamlarıderneği aksaray il başkanı hasan dağ yaptığı açıklamada, 

“kenevir ülke ekonomisine katma değer sağladığı gibiaksaray’ımız ekonomisine ve çiftçilerimize de çok büyük katkılar sağlayacaktır.birçok ürünün yapımında kullanılan kenevir’in aksaray’ın toprak yapısına dauygun olduğundan dolayı cumhurbaşkanımızın açıkladığı 19 il’e ek olarakaksaray’ın da alınması bizim arzumuzdur” dedi.

askon aksaray İl başkanı hasan dağ açıklamasınındevamında, kenevir ilaç sektöründen tutun da, tekstil sektörüne, günlük hayattakullandığımız ürünlerden tutun, kağıt sektörüne, insan sağlığından tutunyüzlerce ürünün üretilmesinde kullanılan kenevirin aksaray’da üretilmesidurumunda çiftçilerimiz rahat bir nefes alacaktır. yıllardır kıt kanaat geçinençiftçilerimiz bu denli geniş kapsamlı talep gören bir ürünü ürettikleridurumda, sıkıntılarını büyük ölçüde atacaklardır. 1940’lı yıllarda ülkemizdeamerika tarafından yasaklanması, türkiye’ye dayatılan bu ürün ülkemizde veözellikle aksaray’da üretilmeye başlamasıyla yabancı ülkelere kenevir konusundaihtiyacımız kalmayarak, kendi göbeğimizi kendimiz keser duruma geleceğiz.

kenevir pazarı 2025 yılına kadar 11 milyar dolarbüyüklüğüne çıkacaktır. Ülkemiz ve aksaray bu pazardan payını almak durumundadır.kenevir bizim duyduğumuz ve bilinçaltımızda olduğu gibi sadece kötü amaçlarlaveya insan sağlığına zararlı bir ürünmüş gibi bugüne kadar bizlere ve bizlerinbilinçaltına yerleştirilmiştir ama bilinmelidir ki, kenevir insan sağlığı içinçok önemli ve vazgeçilmezdir. kenevir yağının üretilmesi ile beraber kanserekarşı koruyacak, kalp sağlığını koruyacak ve mineralli maddeleri insansağlığına olumlu katkı sağlayacaktır. tekstil sektöründe yeni bir çığıraçılacaktır. İlaç sektöründe kartlar yeniden karılarak, hiçbir ülkenindayatmasına fırsat vermediği gibi bu katma değeri yüksek olan ürünü ürettiğimizzaman bir yandan da türkiye cumhuriyeti’nin gücünü tüm devletlere göstermiş vetürkiye cumhuriyeti’nin hür bağımsız ve hiçbir baskı altında olmadığınıgöstermiş olacağız.

aksaray, orta anadolu’nun incisidir. kavşak noktasıdır.Çarklarını çok hızlı döndüren bir ildir. bu Çarkın hızını biraz daha artırmakiçin sivil toplum kuruluşları olarak, siyasiler olarak ve konuyla alakalı ilmüdürlükleri olarak, başta sayın valimizin, milletvekillerimizin, siyasi partiil başkanlarının, tarım ve orman müdürlüğümüzün, ticaret ve sanayi odamızın,ticaret borsamızın, ziraat odamızın ve şehrimizde bulunan tüm sivil toplumkuruluşlarının bu konuya sahip çıkacağından eminim. girişimlerimiz de destekolacaklarından emeğiniz, eğer ki birlik olursak kenevir üreten iller arasınaaksaray’ın da alınmasını mümkün görüyoruz” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi ekipleri, sabahın ilk
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi Kurban Kesim Alanlarını Temiz Tutuyor!