Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, Dolu afeti sonrası çiftçilerin sesini Meclis’te dile getirdi

İYİ Parti Aksaray milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Komisyonu üyesi Turan Yaldır, geçtiğimiz günlerde Yenikent kasabası ve Kutlu köyünde meydana gelen dolu afeti nedeniyle ekili alanları hasar gören vatandaşların ve üreticilerin sesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden bir konuşma yaptı.

İYİ Parti Aksaray milletvekili

ÇİFTÇİLER DEVLETLERİNDEN YARDIM BEKLİYOR

Yaldır, konuşmasında cumartesi günü Aksaray’ın Yenikent kasabası ve Kutlu köyü civarında etkili olan dolu afeti sonucu binlerce dönüm ekili tarım arazisinin büyük hasar gördüğünü belirtti. Bu afet nedeniyle çiftçilerin, devletten yardım beklediğini ifade eden Yaldır, Türk çiftçisinin son yıllarda ekonomik zorluklar ve zamlarla mücadele ettiğini vurguladı. Küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan meteorolojik afetlerin de ekonomik sıkıntılar kadar can yaktığını dile getirdi.

ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Zarar gören çiftçilere yönelik acil yardım çağrısında bulunan Yaldır, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası kredilerinin faizsiz olarak en az iki yıl ertelenmesini, sigorta kapsamında olmayan tarım arazilerinin zararlarının karşılanmasını ve mağdur çiftçilere tohum, gübre, mazot ve ilaç gibi desteklerin acilen sağlanması gerektiğini söyledi.

TARSİM SİGORTASI GENİŞLETİLMELİ

Gelecekte yaşanabilecek olası afetlerden üreticilerin en az zararla kurtulması için TARSİM sigorta kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirten Yaldır, sigorta yapılmasına engel olan ÇKS zorunluluğu gibi şartların kaldırılması ve TARSİM sigortasının teşviklerle birlikte zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yaldır, konuşmasının sonunda, çiftçilerin devletten beklentilerini ve ihtiyaçlarını dile getirerek, tarım sektörünün desteklenmesi için acil adımlar atılmasının önemini vurguladı.

Fatma ALTINOK

Aksaray Zabıta ve Emniyet koordinasyonunda
Sıradaki Haber Aksaray’da dilenci operasyonu; Bakın ne kadar para çıktı!