Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI

türkiyeİstatistik kurumu (tÜİk) ocak

türkiyeİstatistik kurumu (tÜİk) ocak ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıklanırken,ocak ayında işsizlik yüzde 10,8 oldu. aynı dönemde işsiz sayısı 576 bin kişiazalarak 3 milyon 409 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

tÜİktarafından açıklanan rakamları değerlendiren aksaray ticaret ve sanayi odasıyönetim kurulu başkanı cüneyt göktaş, yapmış olduğu açıklama da “geçtiğimiz güniçeresinde türkiye İstatistik kurumu tarafından ülkemizin işsizlik rakamlarıaçıklandı. ocak ayından itibaren ülkemiz genelinde işsizlik oranları düşmegöstermektedir. bilindiği üzere hükümetimiz ile türkiye odalar ve borsalarbirliği tarafından bir seferberlik başlatıldı.

İstihdamseferberliği kapsamında türkiye odalar ve borsalar birliğimiz tarafından herüye için bir istihdam hedefi belirlenip seferberliğe katkıda bulunurken,ilimizde kendine 6 bin İstihdam hedefi koymuştu. Şehrimizin iş dünyası buseferberliğe büyük ses vermiş ve beklenen hedeflerin üzerinde istihdamrakamları gerçekleşmiştir. başta ilimiz olmak üzere ülkemiz genelinde İstihdamseferberliği devam etmektedir. bu anlamda türkiye odalar ve borsalar birliğimiztarafından “bu İş olur” sloganı ile seferberliğe katkıda bulunmaya devamediyoruz. cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan önderliğinde devam edenseferberliğimize aksaray olarak katkı vermeye devam edecek, ülkemizin işsizlikoranlarını düşürmeye katkı sağlayacak ve iş dünyamız ile 2023 hedeflerinedestek olacağız” dedi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Şimdiye kadar hiç bedava traş
Sıradaki Haber Sonunda vatandaş suskunluğunu bozdu;Hiç bedava oldun mu? 150-200 lira lan!