Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsrail Filistin savaşı altın piyasasını etkiledi mi?

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları nedeniyle altın fiyatları etkilendi mi? Aksaray kapalı çarşıda bulunan Akbaşlar Kuyumculuktan Umut Örün, altın piyasasını değerlendirdi.

Altın fiyatlarının olağan seyirde bile yükseldiğini ifade eden Örün; “Son 1 aydır devam eden savaş, tabii ismine savaş da diyemiyoruz bir vahşet bu. Bu savaş tüm sektörleri olduğu gibi altın sektörünü de etkiledi. Hatta başta altını etkiledi bu savaş. Çünkü altın, savaş parasıdır. Kaosu, kargaşayı sever. Böyle bir durumda da altın fiyatları ister istemez yukarı yönde seyrediyor. Hatta esnaf diliyle söylersek saati saatini tutmuyor altının.” dedi.

Gelecek günlerde altın fiyatlarıyla ilgili tahminlerini de aktaran Örün; “Önümüzde bir seçim var. İnşallah genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimleri de sağ salim atlatacağız. Tabi ister istemez bunlar altın artışında bir etken. Altın, hiçbir şey olmasa bile kendi olağan seyrinde gitsin yine de yükselmiş olur. Altın her türlü yükselir.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Örün; “Uzun vadede altın hep yükselen bir yatırım aracı. Altın, yatırım yapmak isteyen insanların güvenli liman olarak sığındıkları yer. Bizim tavsiyemiz, birikimlerini yatırım olarak altına çevirebilirler.” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz