Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞKUR HER ALANDA İLK 10’DA

2018 yılını değerlendiren aksaray

2018 yılını değerlendiren aksaray İŞkur İl müdürü mahmutakkuş yaptığı açıklamada; “aksaray İŞkur olarak her alanda türkiye genelindeilk 10’dayız” dedi.

aksaray Çalışma ve İş kurumu il müdürü mahmut akkuş; “2018 yılı, 2017 yılına göre daha başarılı geçti. gerek istihdamda gerekseistihdam politikalarımızda daha başarılı bir yıl olduğunu gözlemlemekteyiz.aksaray potansiyeli olan bir ilimizdir. en önemlisi aksaray’da ciddi bir işbirlikteliği söz konusu sayın valimiz ve milletvekillerimizin öncülüğündesektörün temsilcileri ile birlikte ticaret ve sanayi odamız, ticaret borsamız,ziraat odamız, esnaf odalarımız, iş dünyamız ve kurumlarımızla işbirliğininsahada yansımalarını gözlemlerken ilimizin istihdam alanında ise türkiye genelindeilk 10’un içerisindedir” dedi.

kadın İstihdamındatürkiye genelinde İlk 4’deyiz

akkuş; “2017-2018 yılında kadın zirvesi yaptık. kadınzirvesinin ardından istihdam da daha fazla kadın eli protokolünü ticaretborsasında sayın valimiz ali mantı, kadın dernekleri ve kadın platformlarınınkatılımıyla imzaladık. bir alışkanlığı kırmak istedik. bu alışkanlık kadınlarınçalışma hayatı içerisinde daha fazla görünür olmasını sağlamaktı. İlimiz özelsektörde kadın işe yerleştirmede ülke genelinde ilk 4’de yer almaktadır.

engelli projesikapsamında 1. sıradayız, engelli İstihdamında ise türkiye genelinde İlk 7’deyiz

akkuş; “her platformda çalışmalarımızın öznesi engellilerdedik. İstihdam politikamızın öznesi engelliler dedik. gerek sayıncumhurbaşkanımızın gerekse sayın bakanımız zehra zümrüt hanım efendinin gerekseİŞkur genel müdürü sayın cafer uzunkaya’nın bütün basın açıklamalarında dagörülebileceği üzerine engellilere ayrı bir ehemmiyet verilmekte. engellivatandaşlarımızın istihdamına yönelik aksaray genelinde ciddi projeler yaptık.malumunuz engeli hibe destek projelerinde ilimiz türkiye genelinde 1. oldu.yaklaşık 100 proje ile biz 1. olduk. 1. olmamızdaki en büyük ve en temel etkenise engelli vatandaşlarımızın kendi işini kurma potansiyeli olanlara destekverdik. İkincisi ise engelli kardeşlerimize her hangi bir özel girişimcibürosuna müracaat etmeden İŞkur üzerinden proje ve danışmanlık desteği verdik.100 engelli ve eski yükümlü vatandaşımıza hibe desteği vererek kendiişlerinikurmalarını sağladık. engelli zirvesindeki aldığımız kararlar hayata geçti.yaklaşık 200 engelli vatandaşımıza girişimcilik sertifikası verdik. 100vatandaşımız ise kendi işini kurdu. bunun yanı sıra özel sektörde engellikardeşlerimizi işe yerleştirme rakamlarına baktığımızda türkiye’de 7.sıradayız. biz engellilerimizin iş arayan değil işveren olmasını istiyoruz.2018 yılının başında engelli zirvesinde söylediğimiz söz ise; “İşimde liderşehrimde değer” sloganıyla hem işinde patron olmasını hem de şehirde bir değerolmasını hissettirmek için çalışmaları yaptık ve meyvesini aldık” dedi.

balık vermekyerine balık tutmayı Öğrettik

akkuş; “2018 yılında yaklaşık 30.524 vatandaşımızadanışmanlık hizmeti verdik. bu yaptığımız hizmetin yansımalarını görüyoruz.İşveren ile işçiyi görüştürerek buluşturma noktasında aksaray İŞkur etkin birstrateji izliyor. bu strateji doğrultusunda 4.500 vatandaşımız eşleştirmelerleözel sektörde işe yerleşti. yine işbaşı eğitimle 1100 genç vatandaşımızotomotiv sektöründen tutunda gıda sektörüne kadar işe yerleşti.  İşbaşı eğitim marifetiyle hizmet sektöründe 3ay imalat sektöründe 6 ay maaş ve sigortası bizden olmak kaydıyla bir staj birdeneyim elde ettiler. tabiri yerindeyse balık vermek yerine balık tutmayı öğrettik”dedi.

girişimciliktetürkiye genelinde İlk 4’deyiz

akkuş; “İŞkur tarafından 2018 yılında 1000 vatandaşımızamesleki eğitim kursu verildi. meslek edindirme kurslarımız marifetiylekursiyerlerimiz çok kısa sürelerde mesleki eğitim ve deneyim elde ettiler.Çalışma hayatının içerisinde aktif yer aldılar. bunun yanı sıra bölgemizdegirişimcilik ruhunun artırılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. bukapsamda 2018 yılında 765 vatandaşımıza girişimcilik sertifikası verdik. Önemlioranda girişimci vatandaşlarımız iş yerlerini açarak çalışma hayatınabaşladılar. sadece 765 kişiden 100’ü engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızdanoluşmaktadır. girişimcilikte de türkiye genelinde 4. sırada yer almaktayız.görüldüğü üzere aksaray’ımız her alanda türkiye genelinde ilk 10’un içerisindeyer alıyor.

ocak ayında 1.400kişi İş başı yapacak

akkuş; “2019 yılının ocak ayında toplum yararına programkapsamında aksaray genelinde bulunan kaymakamlık, belediyeler ve kurumlarımızdaçalıştırılmak amacıyla toplamda 1.400 kişiyi işe alacağız. yılın ilk aylarındaböyle büyük bir istihdam gerçekten de önemli yine özel sektörde iş başı eğitimkapsamında 150 vatandaşımız çeşitli sektörlerde istihdam edilecekler. 75vatandaşımız ise uygulamalı girişimcilik eğitimi vereceğiz. bu eğitimi aksarayticaret ve sanayi odası ile birlikte yapıyoruz. Şubat ayında ise ticaretborsamız ile 100 kişilik girişimcilik eğitimi vereceğiz” dedi.

haber vedat t.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Toprağın altında gizlenmiş Osmanlı hazinesi Aksaray’da ortaya çıktı!